Zilveren oorknopjes staan altijd

Heb jij niet de oren om hele grote ringen in te dragen of hou je het liever gewoon simpel? Dan hoef je geen extra aandacht te trekken en draag je mooie, zilveren oorknopjes. Iedereen heeft wel een setje van deze oorstekers liggen. Je kreeg ze al als kind of koopt ze nu wanneer er een nieuwe trend is. Zilver staat als kleur prachtig bij mensen met elke huidtint en dat terwijl goud niet bij iedereen even mooi past. De kleur van je sieraden is dan ook niet alleen afhankelijk van smaak, maar ook gewoon van je persoonlijk eigenschappen. Wanneer je lichtblond haar hebt, staat zilver meestal ook beter dan goud. Het gele van het goud kan je haar anders doen verbleken of dof doen lijken, terwijl dat helemaal niet het geval is. In de winkel wat kleuren naast je gezicht en haar houden is dan ook een goed idee, voordat je online naar sieraden gaat shoppen.

Het milieu een handje helpen

Oorbellen op zich doen niks bijzonders voor het milieu, maar een paar zilveren bijtjes als oorknopjes maken anderen er soms wel van bewust dat het niet zo goed gaat met de bij. Onderzoeken geven aan dat het gebruik van pesticiden onder andere ervoor gezorgd heeft dat de bij flink in aantal terug gelopen is. En daar moet je een stokje voor willen steken, want bijen zorgen voor een groot deel voor natuurlijke bestuiving van gewassen. Zonder de bij geen (of in ieder geval veel minder) groente en fruit op je bord, tenzij je alle bloesem met de hand wilt gaan bestuiven. En je kunt het natuurlijk nooit achterhalen, maar misschien ben jij – met je prachtige zilveren bijenoorknopjes – wel diegene die iemand met een tuin er toe heeft aangezet om een insectenhotel te maken of de ruimte achter in de wei ter beschikking te stellen aan een imker. Zo doen we allemaal iets kleins om de natuur in stand te houden. En wil je nog een stap verder gaan? Doe dan een bijpassend T-shirt aan met “Save the bees”. Je oorknopjes vallen dan des te meer op.

Andere trends bij zilveren oorknopjes

Helemaal hip zijn de kleinste details die een groot effect hebben, zoals bijvoorbeeld de origami oorbellen. Je krijgt ze als hanger, maar ook als oorsteker. De origami figuurtjes hebben de vorm van een kraanvogel, olifant, varken, wolf, hond of kat. Karakteristiek voor origami is het draadmodel dat altijd centraal staat. De contouren van het dier (of de kop van een dier) zijn in draadvorm terug gebracht tot een minimalistische vorm. Het bijzondere hieraan is dat je achter de origami oorknop de huid van je oor gewoon ziet. En zeker in de zomer, als je gezicht lekker bruin is door de zon, kan de oorsteker de oor mooi sieren. Nog kleiner dan de origami figuurtjes zijn de kleinste oorstekers in de vorm van een bolletje, kubus of oog. Bol- en kubusvormen hebben een minimalistische uitstraling, terwijl het oog weer wat meer details heeft gekregen. Zo kan het centrum van het oog met een klein, gekleurd edelsteentje verfraaid zijn. Dit edelsteentje kan precies passen bij de kleur van je ogen en dat geeft een uniek gezicht. Om de iris heen kunnen dan nog kleine diamantjes of zirkonia steentjes gezet zijn, waarmee de oorbel extra glinstert in de zon. Ondanks het feit dat het om maar hele kleine oorknopjes gaat, bereik je met het dragen van deze oorbellen toch een speciale look.

Traditionele zilveren oorknopjes

De klassiekers blijven altijd in de mode en als je ze al in huis hebt, doe je ze ook nooit meer weg. Wanneer jij een groot fan bent van oorknopjes, zullen de volgende oorbellen dan ook zeker tot je favoriete sieraden behoren: de hartjes en de sterretjes. Je kunt ze nog uitbreiden met een zon en maan, maar hartjes en sterretjes staan altijd aan de top. Om nieuwe oorknopjes toe te voegen, hoef je alleen maar te kijken naar andere figuurtjes, zoals vlinders, blaadjes of kleine bliksemschichten. Ook deze oorbellen krijg je in het effen zilver, of ze zijn met steentjes of een print versierd. In het zonnetje kan in het midden een kleine edelsteen van citrien verwerkt zijn, zodat je echt een geel middelpunt krijgt. En vlinders kunnen met allerlei andere kleuren verfraaid worden. Zilveren bloemetjes zijn ook heel bijzonder, omdat de blaadjes in kleur kunnen vervagen en daarmee uniek in zijn soort zijn.

Oorsteker met uitbreiding

Een zilveren oorsteker die erg opvallend is, is die die voorzien is van een kettinkje met aan het einde van dit kettinkje een ear cuff. Dit soort sieraden is niet voor iedereen weggelegd door de aparte uitstraling van het sieraad. Gelukkig hoeft een oorsteker met ear cuff niet duur te zijn en bij een betaalbaar model wil je het best eens een kans geven. Je probeert dan eens wat anders in het weekend wanneer je uitgaat en merkt vanzelf de reacties van je vrienden. Vind je het niks, dan leg je de ear cuff in de la totdat je wellicht een keer een themafeestje hebt waar het wel bij past. Anders koop je gewoon een paar nieuwe zilveren oorstekers die wat bescheidener zijn en wel goed bij je passen. Online shoppen naar oorstekers is fantastisch, omdat je zoveel keuze en nog veel meer prijsklassen hebt. Zelfs als je geen ruim budget hebt of alleen voor een speciale gelegenheid een sieraad zoekt, is de webwinkel de aangewezen plek om lekker rond te snuffelen. Je vindt er altijd wel iets en kunt op deze manier makkelijk je een nieuw setje oorstekers aan je lijstje met favoriete oorbellen toevoegen.

Tip bij het kopen van zilveren oorknopjes

Koop ook altijd wat reserve sluitingen, zodat je de oorbellen kunt blijven dragen als je een keer een sluiting verloren hebt. Dit gebeurt vaak bij oorknopjes, omdat je makkelijk achter het oorknopje kunt blijven hangen en je niet snel voelt dat er een stukje ontbreekt. De oorbel en sluiting zijn namelijk niet zwaar en dus verlies je ongemerkt een belangrijk onderdeel van je setje oorknopjes. De aankoop van een doosje of zakje met reserve sluitingen is dan ook beslist geen overbodige luxe.