Hoe gebruik je een gezichtsroller?

Het is heerlijk om jezelf af en toe te verwennen met een gezichtsroller tijdens een beautymiddagje. Dit handige hulpmiddel bestaat al sinds de 17e eeuw en komt oorspronkelijk uit China, maar ook in Nederland heeft het nu zijn comeback gemaakt. Ben jij ook zo benieuwd wat de voordelen ervan zijn en hoe je een gezichtsroller gebruikt? Je leest het in deze blog zodat je meteen aan de slag kunt. Dit prachtige item kan namelijk echt niet ontbreken in jouw beauty collectie.

Wat zijn de voordelen?

Een gezichtsroller ziet er niet alleen mooi uit, er zijn ook nog eens heel wat voordelen over te benoemen. Je hebt zowel een grote voor je voorhoofd, wangen, kin en hals en een kleine voor je ogen, wenkbrauwen, lippen en kaaklijn. Het eerste voordeel is dat je geen wallen meer hebt wanneer je enkele minuutjes onder je ogen rolt. Doe je dit elke ochtend dan zul je al snel effect merken. Niet alleen zie je er stralender uit, je voelt je het ook! Voor een extra verkoelend effect kun je de gezichtsroller een avond van tevoren in de koelkast leggen.

Een tweede voordeel is dat het de huid een verkoelende en verzachtende werking geeft. Ook maakt het je huid nog eens extra glad. Dit komt omdat het de bloedcirculatie stimuleert. Een derde voordeel is dat je een strakkere huid krijgt en wie wil dat nou niet? Tot slot kan je het ook gebruiken met andere producten voor een nog beter resultaat. Wat dacht je van olies, serums of crèmes. Hiermee versnel je de werking door de gezichtsroller zorgt het ervoor dat het extra goed in je huid wordt gemasseerd.

Hoe maak je de gezichtsroller en je gezicht schoon?

Nu je weet wat de voordelen zijn is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je de gezichtsroller gebruikt. Je kunt onderstaande stappen volgen maar onthoud wel dat iedere huid anders is en dat het daarom niet altijd een gegarandeerd resultaat geeft. Ten eerste is het belangrijk dat je de gezichtsroller goed schoonmaakt en ook jouw eigen gezicht. Mocht je na het gebruik van producten de roller niet goed schoonmaken heb je kans dat er bacteriën achterblijven en irritaties aan de huid geven.

Mocht je geen extra producten gebruiken voor de gezichtsroller dan kun je het eenvoudig schoonmaken met een reinigingsdoekje. Gebruik je het juist wel met producten dan kun je het schoonmaken met een doekje, zeep en wat warm water. Om jouw huid goed schoon te maken kun je gebruik maken van micellair water, maar je kunt ook andere producten gebruiken die beter bij jouw huid passen. Elke huid is namelijk verschillend en je kunt bijvoorbeeld een vette of droge huid hebben.

It is time to roll!

Nadat je alles goed hebt schoongemaakt kun je een bijpassende lotion gebruiken, maar ook een olie, serum of crème. Breng dit aan op je gezicht. Wil je graag voor een olie gaan dan kun je kiezen voor arganolie omdat dit samen met de geur van eucalyptus een ontspannen effect geeft. Wil je een kalmerend effect? Kies dan voor de heerlijke geur van lavendel. Het belangrijkste is dat je voor een product kiest dat bij jouw huid én jouw mood past.

Nu het allerbelangrijkste: it is time to roll! De grote gezichtsroller gebruik je dus voor je voorhoofd, wangen, kin en hals. Bij het voorhoofd begin je op het midden bij de haargrens en je rolt naar je slaap toe. Je kunt dit keer op keer herhalen totdat je jouw heel voorhoofd hebt gehad. Voor de ogen en wenkbrauwen rol je met de kleine gezichtsroller onder de ogen, richting je slaap. Doe deze beweging ook over je ooglid en je wenkbrauwen.

Dan zijn de wangen aan de beurt met de gezichtsroller. Begin op je neus en rol over de jukbeenderen en wangen naar je oor. Daarna zet je de roller halverwege je lippen en je rolt richting je oren. Doe dit ook voor de andere kant. Voor de kaaklijn start je op het midden van je kin en je rolt richting je oorlel. Tot slot zijn de kin en hals nog aan de beurt. Plaats de gezichtsroller net iets onder je kin en rol naar beneden, richting je sleutelbeen. Heerlijk voelt dit, nietwaar?