Hoe meet je jouw ringmaat op?

Je hebt een onwijs toffe ring gespot, maar … je weet niet welke ringmaat je moet kiezen. Geen nood, wij helpen je graag zodat jij snel jouw favoriete model kunt bestellen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij jouw maat en we geven je handige tips zodat je weet hoe je jouw ringmaat kunt opmeten. Mocht je al ringen in jouw sieradendoosje hebben dan kun je die het beste er even bij pakken. Een potlood en een liniaal of lintje is ook erg handig. Alles compleet? Laten we maar meteen aan de slag gaan!

Waar kan ik op letten bij een ringmaat?

Er zijn vooraf een paar handigheidjes voordat je begint het opmeten van jouw ringmaat.  Wist jij dat bij het opmeten van de ringmaat jouw vingers in de avond iets dikker zijn dan in de ochtend? Het is daarom aan te raden om de maat van jouw ring in de avond op te meten. Meet ook alleen als je handen een normale temperatuur hebben. Heb je hele erge warme of juist koude handen, dan kun je beter even wachten. Dit beïnvloedt namelijk de dikte van je vinger. Meet wel altijd ‘losjes’, omdat een ring natuurlijk niet moet afknellen.

Zo start je met het opmeten

Voor de eerste manier heb je een oude ring nodig om je ringmaat op te meten. Een liniaal is ook erg handig. Pak deze erbij en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring. Je kunt dan het aantal millimeter aflezen op de liniaal. Mocht je geen liniaal in huis hebben dan kan je ook op internet kijken voor ringmaten op papier die je vervolgens kunt uitprinten. Wanneer je dit hebt gedaan leg je jouw ring op een van de cirkels. Vervolgens lees je af welke ringmaat je hebt.

Een tweede manier om te meten als je nog geen ringen hebt is door de omtrek van jouw vinger te meten. Je hebt vast wel ergens een touwtje, lintje of papiertje dat je hiervoor kunt gebruiken. Draai dit om de vinger waar je de ring graag wilt dragen. Houdt er wel rekening mee dat het nog over de knokkel moet. Zet vervolgens een streepje op het touwtje, lintje of papiertje. Leg het voor je neer en meet met een liniaal hoeveel millimeters er zijn tot het streepje. In de tabel op onze website kun je jouw ringmaat vinden.

Een derde manier is door alleen een meetlint te gebruiken om jouw maat op te meten. Je wikkelt deze vervolgens om jouw vinger en zo zie je direct te millimeters. Dit is ook een methode die net wat handiger is dan met alleen een touwtje, lintje of papiertje. Echter is het wel iets minder nauwkeuriger, omdat een meetlint dikker is. Het is ook mogelijk om een maatstrip aan te schaffen of door langs een juwelier gaan om jouw ringmaat op te meten. Als je het zelf doet dan kan je meteen daarna in onze webshop de leukste ringen bestellen.