Welke zilveren oorringen zijn jouw favoriet?

Oorringen krijg je in alle soorten en maten, waardoor je makkelijk kunt variëren. Denk maar eens aan de dikkere, zilveren oorringen die voor wat betreft de maat tussen hele grote en kleintjes inzitten. Doordat ze een paar millimeter dik zijn, vallen ze meer op dan de hele dunne, fragiele oorringen. Wanneer je je haar in een staart draagt of in een knot legt, krijgen je oren en je nek meer aandacht door de opvallende oorringen. En waar je je vroeger misschien schaamde voor bepaalde moedervlekken in je nek of oren die je niet zo mooi vond, maakt het je tegenwoordig zelfs uniek als je wat aparte uiterlijke eigenschappen hebt. Juist wanneer je bijvoorbeeld een knikje boven in je oorschelp hebt zitten, of je oren staan wat verder naar buiten, is dit de tijd om dit met een paar prachtige zilveren oorringen te benadrukken. Het maakt wie je bent en je mag er ook gewoon zijn zoals je bent. Als je dit van jongs af aan geleerd krijgt, heb je er je hele leven profijt van. Het werkt goed voor je zelfvertrouwen en daardoor durf je je weer meer als je authentieke zelf te gedragen. Bij dit gedrag hoort ook de kleding die je leuk vindt en bijbehorende accessoires.

Oorringen met kleding combineren

Vooral in de decembermaand lijken reclames je voor te schrijven welk horloge je moet dragen, welke sieraden gepast zijn en welke parfum je op moet doen. Reclames voor kleding, reclames voor cadeaus en reclames voor hoe je de feestdagen door zou moeten brengen, blijven een aantal weken op televisie draaien. En het is nou eenmaal de truc van marketing om zoveel mogelijk productreclames te herhalen, want hoe vaker je iets ziet, hoe meer je ervan overtuigd raakt dat je dat product ook in huis of in je kledingkast moet hebben. Zodra je je hier bewust van wordt, kun je andere keuzen maken. Dan hoef je geen extravagante oorbellen die je alleen die ene week in december kunt dragen, maar kies je voor een set stijlvolle zilveren oorringen, die je elke dag van het jaar kunt dragen. Je kunt het dan eenvoudig houden, door er een broek en trui bij te dragen. Maar je kunt je ook verder uitdossen en de oorringen combineren met een rok en blouse met daarover een klassiek vestje dat je open laat hangen. Wanneer het warmer weer wordt, vervang je de blouse met vest voor een top met korte mouwen. En misschien wissel je de dichte schoen die ook bij minder weer fijn zit in voor een open pump of sandaal. Oorringen staan overal goed bij.

Een andere look – jouw eigen creatie

Wil je eens wat anders? Hou dan vast aan de klassieke oorringen, maar zoek je kleding op een andere plek dan bij de grote modeketens. Door massaproductie is er vaak weinig spannends meer in nieuwe collecties te ontdekken, tenzij je budget toereikend is om bij de ontwerper zelf te gaan shoppen. Dan kun je nog wel eens slagen. Maar wat zou je er van vinden om basisstukken bij de grote keten te halen en voor speciale items naar een tweedehands winkel of vintage store te gaan? Vroeger was er veel meer tijd en oog voor detail. Kleding en accessoires werd nog gemaakt om meerdere seizoenen mee te gaan, in plaats van dat na één seizoen de naad al los laat of de stof door het wassen vaal geworden is. Vroeger zorgde men voor kwaliteit en daar betaalde je dan ook voor. De items die je nu bij vintage boetieks vindt, hebben nog steeds dezelfde kwaliteit, terwijl niet alleen de prijs betaalbaar is, maar ook de originaliteit er vanaf spat. Door de basis van je kleding – een nette, zwarte pantalon – te combineren met een top of jasje van de vintage winkel, hoef je alleen je zilveren oorringen nog maar in te steken om een exceptionele look te creëren.

Zilveren oorringen; welke kiezen?

Vaak vind je in tweedehands winkels ook andere accessoires, zoals sieraden, sjaaltjes, hoeden en schoenen. Als jij graag hoeden draagt en een sierlijke, vilten hoed op de kop kunt tikken, draag je hier zilveren oorringen bij die bijvoorbeeld van gedraaid touw lijken te zijn gemaakt. Het vilt van de hoed oogt dan wat stoerder, terwijl het op touw lijkende materiaal van de oorringen je een bepaalde flair geven. De combinatie past mooi bij een zwarte of witte blouse of top, maar je kunt ook andere donkere kleuren bij zilveren sieraden kiezen, zoals donkerblauw, donkergroen of donkerrood. Afhankelijk van de kleur hoed kun je aansluiten bij je bovenkleding, of het wat speelser maken door het contrast op te zoeken. De zilveren oorringen mogen wat kleiner zijn als je ook wat kleinere oren hebt. De hoed trekt dan al voldoende aandacht. Kleinere oorringen kunnen eenvoudig en gewoon rond zijn, maar je kunt ook aan extra details denken, zoals een oorring van balletjes of een oorring met een knoopje erin.

Moet je voor vintage oorringen altijd de deur uit?

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om in een boetiekje tussen oude, kwalitatief goede spullen te snuffelen die je aan je oma doen denken, hoef je er niet per definitie voor op pad. Vintage oorbellen - of nieuwe oorbellen met een vintage uitstraling - kun je ook gewoon online kopen. Een goede webwinkel heeft dus niet alleen moderne sieraden in het assortiment, maar kijkt vooral ook naar wat de klant wenst om een persoonlijke touch toe te kunnen voegen aan zijn of haar look. Wanneer je iets specifieks zoekt kan het altijd helpen om contact op te nemen met de shopeigenaar om te kijken of ze voor jou iets kunnen betekenen. Het netwerk met juweliers en andere sieradenleveranciers, of het op de hoogte zijn van vroegere collecties, kan er maar net voor zorgen dat ze jou blij kunnen maken met precies die zilveren oorringen die op jouw verlanglijstje stonden. Met een beetje moeite heb je het dan mooi voor elkaar. Dan blijft alleen de vraag nog over: Waren deze zilveren oorringen voor jouzelf bedoeld of wilde je ze aan een dierbaar iemand cadeau geven?