Wat zijn stainless steel sieraden?

Stainless steel sieraden: prachtige eyecatchers die jouw outfit compleet maken

Stainless steel sieradenBen je op zoek naar prachtige stainless steel sieraden die jouw outfit helemaal compleet maken? Dit materiaal is namelijk erg sterk, het krast niet snel en het glimt ook nog eens mooi. Wij hebben onze hele serie van graveerbare sieraden in RVS. Er zijn verschillende sieraden gemaakt van dit materiaal en daardoor heb je altijd een ruime keuze. Of je jezelf een keertje goed wilt trakteren of dat het voor een vriendin of familielid is, er zit altijd wel iets bij (een ketting met initialen is een echte hardloper en aanrader om te geven of zelf te kopen). Ontdek hier wat de stainless steel sieraden zo bijzonder maken.

Wat zijn stainless steel sieraden?

Stainless steel sieraden zijn gemaakt van een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof en komt ook voor onder de naam roestvast staal (RVS) of inox. Er zijn wel meer dan 100 soorten, maar voor sieraden gebruikt men de 316L kwaliteit omdat het eenvoudig te bewerken is door het koolstofgehalte. Het laagje chroom aan de buitenkant zorgt ervoor dat jouw prachtige sieraad beschermd is tegen verkleuring en oxidatie. Bij stainless steel sieraden wordt er een hoge kwaliteit gebruikt en daardoor extra beschermd tegen corrosie. Wist jij trouwens dat dit materiaal 100% recyclebaar is?

De pracht van zilveren en gouden stainless steel

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stainless steel sieraden van zilver. Het voordeel is dat ze altijd hun kleur behouden en daardoor niet verkleuren. Zo kun je altijd plezier behouden aan jouw prachtige zilveren sieraad. Daarnaast vervormt het niet en vraagt het om weinig onderhoud. Ideaal dus! Het verschil met stainless steel en echt zilver is dat zilver wel kan verkleuren. Ook kan het een bruine of zwarte kleur krijgen door de lucht en het licht. Dit kun je gelukkig oplossen door ze op te poetsen. Bij stainless steel sieraden heb je hier geen last van!

Je kunt ook kiezen voor prachtige stainless steel sieraden van goud. Jouw oorbellen of armband is gemaakt van een gouden plating en hierdoor is het zowel duurzaam als allergievrij. Dit komt omdat de gouden plating goed hecht op het materiaal. Het enige waar je op moet letten is dat je uitkijkt met chloor, parfum, crèmes en haarlak omdat het kan gebeuren dat je sieraad doffer wordt als het in aanraking komt met verschillende stoffen. Zo ben je er zeker van dat je stainless steel sieraden lang mooi blijven en dat je er heel lang plezier van hebt!

Op deze manier onderhoud jij jouw prachtige stainless steel sieraden

Om nog langer van jouw stainless steel sieraden te genieten is het belangrijk dat je af en toe let op het onderhoud ervan. Zo is het belangrijk dat je een aantal situaties vermijdt wanneer je jouw prachtige pareltjes draagt, om het nog langer mooi te houden. Dit materiaal en chloor gaat bijvoorbeeld niet goed samen en daardoor is het verstandig om het sieraad af te doen als je gaat zwemmen. Dit kan namelijk roest veroorzaken en dat is natuurlijk zonde. Maak je gebruik van bodylotion? Dan is het slim om het eerst een halfuur in te laten trekken.

Daarnaast is het belangrijk dat je bij stainless steel sieraden geen chemische producten gebruikt zoals parfum, haarlak, crèmes et cetera. Dit kan ervoor zorgen dat je sieraad op den duur wél gaat verkleuren en dat wil je natuurlijk ook voorkomen. Er zijn een aantal handige tips en tricks om je sieraad zo lang mogelijk mooi te houden. De eerste tips is door het te reinigen met een zacht sopje en lauw water. Hierna dep je het goed droog met een zacht keukendoekje.

Een tweede tip voor het onderhoud van stainless steel sieraden is wanneer er vuil in hoekjes zit. Je kunt dan met een zachte nieuwe(!) tandenborstel wegpoetsen. Leg je sieraad eerst in een bakje met water zodat het vuil kan losweken. Daarna kan je met de tandenborstel er voorzichtig overheen. Voor de derde tip heb je babyolie nodig. Doe dit op een doekje en wrijf voorzichtig over het sieraad heen. Zo ziet jouw prachtige oorbel of armband er weer als nieuw uit. Door deze tips toe te passen geniet je nog langer van jouw mooie stainless steel sieraden.

Het is belangrijk dat je jouw stainless steel sieraden op een geschikte plek bewaart. Doe dit op een stofvrij en droge plek. De meeste mensen bewaren hun sieraden namelijk in de badkamer en dan heb je kans op verkleuring. Het is erg vochtig in de badkamer en dit zorgt ervoor dat jouw sieraden niet lang meegaan. Bewaar ze daarom altijd op een droge, stofvrije en donkere plek. Ook om te voorkomen dat je sieraden in de knoop gaan (altijd een mysterie hoe dit gebeurt), kun je ze het beste met de sluiting dicht opbergen in een apart zakje.

Voordelen van stainless steel sieraden

Het onderhoud van stainless steel sieraden is gelukkig niet erg moeilijk en door het materiaal zelf verkleur het onder normale omstandigheden niet snel. Er zijn nog meer voordelen die je zeker moet weten. Zo heeft dit materiaal een prachtige schittering, toon en textuur waardoor het een echte eyecatcher is. Daarnaast lijkt het op sterling zilver of platina, maar ze zijn een stuk betaalbaarder. Ook zijn stainless steel sieraden hoogwaardig en duurzaam. Ook geef het niet af op de huid zoals sommige sieraden wel doen. Hierdoor geniet je optimaal van jouw sieraden en heb je er jarenlang draagplezier van.

In het begin las je dat er in stainless steel sieraden ook nikkel zit. Het voordeel is dat er een zeer lage hoeveelheid nikkel in zit waardoor je er niet allergisch voor kunt zijn. Daardoor wordt roestvast staal gekenmerkt als hypoallergeen en kun je het gewoon dragen als je een nikkel allergie hebt. Dat is nog eens fijn! Er zijn ook een paar nadelen van stainless steel sieraden, maar gelukkig niet zo veel als de voordelen. Het enige is dat roestvast staal net wat zwaarder is dan zilver of goud en ze zijn gevoelig voor chloor.

Kies jij ook voor stainless steel sieraden?

Wil je jouw outfit helemaal compleet maken met stainless steel sieraden dan is dit materiaal een goede keuze. Zo heb jij geen last van allergieën. Kies je voor een gouden kleur dan ben je er ook verzekerd van dat de plating niet loslaat. Dit komt omdat stainless steel sieraden een hard materiaal is. Je hebt dus ontzettend lang plezier van jouw juwelen als je kiest voor dit materiaal. Een outfit zonder sieraden is een beetje saai, nietwaar? Ontdek nu snel onze stainless steel sieraden in de webshop.