Wat zijn op dit moment leuke ringen?

Als de feestdagen bijna voor de deur staan, ga je op zoek naar een outfit die je tijdens deze dagen graag wil dragen. Je zoekt er accessoires bij en bij sieraden wil je vaak net een ring die iets aparter is dan de ringen die je normaal draagt. Als je doorgaans geen ring of ringen aan je vinger hebt, is dat al iets bijzonders natuurlijk. Maar wie vaker verschillende sieraden bij kleding uitkiest, doet nu nog iets meer moeite. Je zoekt iets dat mooi glanst en blinkt. Dat kan van een materiaal zijn dat anders is, zoals een brede ring met een werkje erin. Maar het kan ook om de details gaan, zoals hartjes of golfjes. Het ligt ook een beetje aan je postuur en hoe fijn of grof je handen zijn, want iemand die heel slank is en ook dunne vingers met lange nagels heeft, staat een fijnere ring vaak beter dan een grote knots van een ring. Sieraden vallen bij jou sowieso al sneller op.

Een leuke ring voor in de zomer

Sieraden op zich kunnen al gaan vervelen als de temperatuur en de luchtvochtigheid omhoog gaan en dus kies je eerder voor oorknopjes en een horloge met een smal bandje, dan ook nog een ketting, armband en ring. Als het warm weer is draag je namelijk minder graag zware of dikke sieraden. Een fijn ringetje van dunner materiaal doet het dan wel goed. Doordat het niet zo zwaar is, voegt het ook in de zomer iets toe aan je look. Er kunnen dan kleine details in verwerkt worden, zoals een knoopje of klein golfje in de ring. En met weinig accessoires kun je zo toch een look compleet maken. Je draagt er een jurkje of korte broek met top bij, doet een paar leuke sandalen of slippers aan en je bent klaar. Je ziet tegenwoordig zelfs meerdere, dunne ringetjes aan twee of drie vingers. En soms ook nog wat verder uit elkaar aan een vinger, zodat je een groter effect bereikt. Maar deze look is niet voor naar het strand of aan het zwembad, dit is meer voor als je ’s avonds uitgaat.

Ringen waarmee je een duidelijke statement maakt

Er zijn altijd sieraden die zeer indrukwekkend zijn. Denk bijvoorbeeld aan minimalistische of bijzondere ontwerpen. Als je zo’n ring kunt vinden, ben je er zuinig op. Je doet hem niet te vaak om en combineert hem ook niet met andere ringen. Samen met andere sieraden dragen kan wel, maar dan let je goed op de balans. Als de ring je eye catcher moet blijven, ga je niet helemaal los met een opvallende armband en ook nog eens extravagante oorbellen. Dit wordt te veel en dan komt de focus helemaal verkeerd te liggen. Een statement ring kan bijvoorbeeld een dikkere ring zijn, die net helemaal rond loopt. Door de uitsparing en het formaat trek je de aandacht met de huid van je vinger die in de opening zichtbaar is. Ook een brede ring die in de ronding voor de helft gedraaid is kan een statement maken. De draaiing ziet er apart uit en eigenlijk hoef je hier verder geen andere accessoires bij te dragen, want de ring doet al het werk al. Iets anders opvallends krijg je als je twee ringen van dezelfde dikte en met dezelfde print draagt, maar dan in twee verschillende maten aan twee verschillende vingers. Denk aan je ringvinger en pink met aan beiden een afgerond en goud glanzende ring.

Een vriendschapsring

Een ring hoeft niet altijd te betekenen dat je verliefd op elkaar bent. Je kunt ook een sieraad geven dat een innige vriendschap weerspiegelt. Natuurlijk is de ketting een meer voor de hand liggend sieraad, maar niet iedereen draagt graag een ketting. En waarom zou je dan niet iets anders mogen kiezen? Zolang je het maar beiden een mooi idee vindt en het allebei eens bent over hoe de ringen eruit gaan zien, is er geen vuiltje aan de lucht. Je kunt zelfs kiezen voor ringen die je kunt laten graveren met een specifieke tekst. Dan kan het gaan om de datum van de dag dat jullie elkaar hebben leren kennen, of een woord dat jullie vriendschap of de plek waar de vriendschap is ontstaan karakteriseert, zoals bijvoorbeeld “kleuterschool 5-9-1998” of “vrienden voor altijd”. Je kunt het zo uitgebreid of simpel houden als je maar wilt, als het maar iets specifieks voor jullie is. Als je met meerdere vrienden bent, zijn ringen ook praktischer dan een ketting. Laat dan de eerste letters van alle vrienden erin graveren.

Een aparte creatie met meerdere ringen

Je ring kan dik of dun zijn, echt apart wordt het wanneer je meerdere ringen met edelstenen binnen dezelfde kleurenlijn kiest. Je hebt dan een zilveren ring met een felgroene steen aan de ene hand en een zilveren ring met blauwgroene steen aan de andere. Daarbij draag je ook nog een schakelarmband met diverse tinten groen en misschien nog een paar eenvoudige zilveren ringetjes. Als je regelmatig sieraden draagt, kun je deze combinatie best eens proberen om te zien of de look je bevalt. Blijf liever wel bij één kleur, want zodra je rood en groen en nog een paar kleuren met elkaar mengt, wordt het een bonte kermis. En met carnaval maakt dat niet uit en doe je het wellicht opzettelijk om op te vallen. Maar anders merk je dat het gewoon too much is en dan haal je wanneer je de ringen een paar uur hebt gedragen de grootste ring van je vinger om te kijken of het dan beter staat. Het combineren van sieraden blijft leuk als je betaalbare en trendy ringen en armbanden kunt vinden. Je maakt er dan een persoonlijke collectie van en breidt deze in de loop der jaren steeds verder uit. Je kunt nieuwe sieraden in je collectie zelfs met oudere ringen van je oma of tante samen dragen. Dat maakt het pas echt uniek en een ring met geschiedenis heeft betekenis en het dragen ervan zal je doen stralen.