Meer weten over zilveren sieraden? Sterling 925, 999 en 625 zilver

Alles over 925, 999, argentium, verzilverd, silver filled en 625 zilver!

Elke vrouw vindt het heerlijk om sieraden te kopen. Van stoere kettingen tot schattige oorbellen: wij vrouwen zijn er verzot op. Mocht je voor jezelf of voor iemand anders op zoek zijn naar een perfect cadeau, dan is het materiaal zilver ideaal. Misschien heb je al wel eens zilveren sieraden geshopt en kwam je benamingen tegen als 925 zilver, 999 zilver, argentium, verzilverd, silver filled en 625 zilver. Kom jij er nog uit? Wij leggen graag uit wat deze termen betekenen en waar je op kunt letten bij het kopen van een prachtige zilveren sieraad.

Wat is zilver eigenlijk?

Laten we beginnen bij de basis. Zilver staat natuurlijk bekend om zijn mooie glimmende sieraden. De geschiedenis van dit materiaal gaat terug naar duizenden jaren voor Christus. Het werd toen al gebruikt voor betalingen en om versieringen te maken. Tegenwoordig kan je hiervan ook kandelaars en bestek van maken. Puur zilver bestaat voor 99,9% (999) uit dit materiaal en is nog te zacht om te verwerken. Daarom wordt er meestal koper bij gevoegd en dan bestaat de legering van 925 uit 7,5% koper en 92,5% zilver.

Het gaat een leven lang mee

Je spreekt eigenlijk van dit materiaal als het boven de 800 zit. Kom je een sieraad tegen onder de 800, dan is het dus geen echt zilver. Het voordeel van zilveren sieraden is niet alleen dat het er mooi uit ziet. De kans dat je er allergisch voor bent is ook erg klein. Er zijn namelijk mensen die niet goed tegen nikkel kunnen en met een materiaal als zilver heb je daar geen problemen mee. Daarnaast kan je er ook je hele leven mee doen als je het op zijn tijd even goed oppoetst.

Mix and match verschillende kettingen

Niet alleen verkopen wij prachtige oorbellen in zilver, we hebben ook leuke kettingen in onze webshop. Ben jij op zoek naar een ketting met schakels dan is deze fashion musthave iets voor jou. Het is verkrijgbaar in de kleuren goud en zilver en is van roestvrijstaal. Het voordeel is dat het niet verkleurt wanneer je hem afdoet onder de douche of tijdens het sporten. Ook is het nikkelvrij, zodat je geen last van je huid krijgt. Deze ketting kan je ook combineren met andere kettingen, zoals deze duo ketting. Mix and match en maak er jouw eigen persoonlijke touch aan.

Een echte musthave: armbandje met schakels

Een andere musthave die perfect past bij de ketting met schakels is het armbandje schakels chunky. Dit model is gemaakt van roestvrijstaal en is verkrijgbaar in de kleuren zilver en goud. Ook hier geldt dat als je hem afdoet tijdens het zwemmen of het sporten dat hij niet verkleurt. Combineer je deze toffe armband met de ketting met schakels dan creëer je een speels effect. Ook hier kun je natuurlijk weer prachtige combinaties maken met andere sieraden, zoals het armbandje met kruis en mooie kleine bolletjes. Dit prachtige sieraad is voor €13.95 te vinden in de webshop van Xoo.

Wat is 999 zilver?

Naast het prachtige 925 zilver bestaat er ook nog 999 zilver. We hadden het al kort aangehaald: het is zilver in de puurste vorm. Daardoor wordt het ook wel ‘fine silver’ genoemd. Nu vraag je je wellicht af waarom het dan niet 1000 is. Het is mogelijk dat er een klein deeltje ander materiaal is bijgekomen en daardoor kan er niet 100% gegarandeerd worden dat het puur zilver is. Deze vorm van zilver kan echter niet gebruikt worden omdat het te zacht is. Hierdoor wordt het met andere metalen tot een werkbaar materiaal gemaakt.

Wat kan ik verwachten bij argentium zilver?

Een ander prachtig materiaal van zilver is argentium zilver. Het is nog relatief nieuw omdat het pas sinds 2006 bestaat. Toch wordt het steeds populairder omdat het als voordeel heeft dat het niet verkleurt, zoals dit wel gebeurt bij sterling zilver. Daarnaast heeft argentium een hogere legering en het bestaat uit twee vormen: 935 en 960. Bij deze vormen wordt het koper vervangen door germanium. Juist hierdoor verkleurt het niet en dat maakt dit materiaal zo ideaal. Reden genoeg om voor deze vorm te kiezen.

Wat je moet weten van verzilverde sieraden

Het komt wel eens voor dat je een sieraad van zilver koopt waar je na het oppoetsen een koperkleur ontdekt. Niet alleen is dit zonde van het geld, je hebt ook niets meer aan het sieraad dat je hebt gekocht. Er zijn een aantal sieradenmerken die gebruik maken van verzilverde onderdelen. Dit is een dun laagje op je sieraad en wanneer je dus jouw prachtige armband of oorbel oppoetst, blijft er een koperkleurig laagje over. De prijs van deze sieraden ligt wel een stuk lager maar nog steeds is het zonde als je niet lang van jouw sieraad kunt genieten.

Innovatie bij het ontwerpen van sieraden

Toch proberen veel sieradenmerken innovatief te zijn door andere vormen van zilver aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is silver filled en is eigenlijk een verbeterde versie van de traditionele verzilverde sieraden. Het laagje op jouw sieraad is ongeveer vijf tot tien procent dikker dan normaal. De prijs ligt ongeveer tussen verzilverd en sterling in. Het is natuurlijk fijn om een materiaal te hebben waarbij je minder snel kans hebt op verkleuring, maar ook hier is dat nog steeds mogelijk. Bij ons ben je verzekerd van echt zilver zodat jouw sieraad niet gaat verkleuren.

Echt of nep: 625 zilver

Een andere vorm van het materiaal zilver is 625. Dit is ook een legering van zilver maar officieel is het niet echt. Het zit namelijk onder de 800 en daarom mag het niet zo genoemd worden. Ben je aan het shoppen en zie je bijvoorbeeld ergens ‘gemaakt van sterling 625 zilver’ staan, dan is dit geen écht zilver. Het is een combinatie van metalen waarbij maar een heel klein beetje zilver is gebruikt. In de meeste gevallen spreken sieradenmerken daarom van ‘verzilverde’ producten.

Geef een romantische touch aan jouw stijl

In onze webshop verkopen wij ook een aantal prachtige ringen in de kleur zilver, zoals de ring vlinder butterfly. Je kunt deze combineren met de oorbellen butterfly vlinder zirkonia. Zo maak jij jouw look helemaal compleet en geef je een romantische touch aan je stijl. Deze ring is ingelegd met zirkonia steentjes voor een prachtige look. Je kunt hem eenvoudig aanpassen aan de door jouw gewenste pasvorm. Het kan zijn dat je een ring hebt gezien die er alleen in verschillende maten is. Mocht je niet weten welke maat je hebt, lees dan verder voor een aantal handige tips om dit op te meten.

Welke maat heb jij?

Heb je al een ring van zilver of een ander materiaal, dan kun je deze het beste er even bij pakken. Neem een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring. Vervolgens kun je het aantal millimeter aflezen op de liniaal en dat is de ringmaat. Mocht je geen liniaal in huis hebben, maar wel een printer dan is er nog een andere optie. Er zijn documenten die verschillende maten op papier hebben staan. Nadat je het hebt uitgeprint leg je de ring op een van de cirkels. Zo kun je eenvoudig aflezen welke ringmaat je hebt.

Creatieve optie voor het opmeten van jouw ringmaat

Mocht dit je eerste ring van zilver worden of heb je simpelweg geen ring dan kun je ook de omtrek van jouw vinger meten. Neem een dun touwtje, lintje of papiertje en een pen. Je draait het hulpmiddel om je vinger waar je de ring graag wilt. Het moet nog wel over de knokkel heen kunnen, dus handig om daar rekening mee te houden. Zet een streepje op het touwtje, lintje of papiertje waar het hulpmiddel bij elkaar komt. Leg dit vervolgens plat neer en meet hoeveel millimeters er zijn tot het streepje. In onze tabel vind je de ringmaat.

Dit moet je weten voor jouw ideale ringmaat

Dit zijn natuurlijk twee handige manier om jouw ring van zilver of ander materiaal op te meten. Daarnaast zijn er ook nog een handvol tips die je in je achterhoofd kunt houden bij het bepalen van een ringmaat. Heb je jouw ringmaat opgemeten dan is het ook belangrijk om te kijken naar de dikte van de ring. Je kunt zeggen dat hoe dikker de ring, hoe strakker hij zit om jouw vinger. Neem daarom een halve maat groter. Heb je juist een stylish kleine ring gevonden, dan neem je een halve maat kleiner.

Wanneer je er net tussen valt…

Net zoals bij schoenen wil het ook nog wel eens voorkomen dat je er net tussen zit met een maat. Herken je de struggle? Is dit het geval bij een ring van zilver of ander materiaal en twijfel je, neem dan voor de zekerheid een grotere maat. Bij het opmeten is het ook belangrijk dat je dit niet doet als je net uit de kou komt of als je jouw warmen hebt opgewarmd aan de verwarming. Je handen zetten dan uit en hierdoor meet je niet de juiste maat.

Bestel nu jouw favoriete sieraad van zilver

Vandaag is een leuke dag, want je hebt meer geleerd over zilver en hoe je een ring opmeet! Nu is het natuurlijk tijd om jouw favoriete model uit te kiezen en te laten bezorgen bij jou thuis. Als je voor 16:00 uur besteld wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Zo hoef je nooit lang te wachten op een prachtig sieraad. Het voordeel in de webshop van Xoo is dat je verzekerd bent van een uitstekende kwaliteit en dit zie je ook terug in onze producten. Bestel jouw favoriet nu snel via onze webshop.