Voeg een paar leuke oorbellen aan je collectie toe

Een paar leuke, nieuwe oorbellen kunnen er altijd nog wel bij. Zeker wanneer je een keer wat anders kiest dan je normaal draagt. Je standaard oorknopjes die bijna niet opvallen onder je langere haar afwisselen met een paar flinke hangers, zullen flink de aandacht trekken wanneer je ze voor het eerst draait. Ook ear cuffs maken indruk. Het kan dan om eenvoudige ear cuffs gaan, zoals een enkel ringetje boven aan je oorschelp. Je kunt echter ook een apart model kiezen, door bijvoorbeeld een dier langs je oor omhoog te laten kruipen. Denk maar eens aan slang of salamander die je hele rand van je oor gebruikt om zich aan vast te houden. Het kopje steekt dan boven je oor uit, terwijl de staart de rest van het lijfje op zijn plek moet houden.

Leuke en grappige oorbellen dragen

Iets grappigs in je oren is niet altijd gepast, maar als je naar een evenement of naar het museum gaat, kan dit juist wel. Je laat dan de hartjes, sterretjes en grote oorringen thuis, maar neemt een paar opvallende stekers mee. Wat dacht je van een paar gebakken eieren aan je oren als je bij een meerdaags festival op de camping overnacht, of een paar knalgele ananassen wanneer je met je foodtruck de lunch bij een fotoshoot in het bos verzorgt? Met Halloween draag je een paar flinke spinnen met een spinnenweb en voor de gekkigheid kun je de speld die je haren bij elkaar houdt er ook nog onderdeel van uit laten maken. En naar het museum draag je miniatuurkunstwerkjes van de kunstenaar die op dat moment zijn tentoonstelling in het museum heeft.

Fruit en natuur

Afhankelijk van het seizoen kun je altijd wel iets dragen dat fleurig of vrolijk is. Een paar banaantjes of kersen in je oren staan in de zomer prima. Je kunt je dan nog bedenken of je kleine kersjes wilt, of dat je de kersen onder je oorlel wilt laten hangen. En gaat het dan om zilveren oorbelletjes waarbij het fruit in een kleur geverfd is? Of kies je bij een groter formaat voor een vuurrode edelsteen als basis voor de kers en een fel groene edelsteen voor de blaadjes en het steeltje van de kers? Je kunt het klein maar fijn houden, of juist voor gigantische hangers kiezen. Ook ringen met daaraan kleine bedeltjes kunnen leuk staan. De grootte van de ringen passen dan bij de vorm van je gezicht en lengte van je hals, terwijl de bedels aan de ring los kunnen bungelen.

Creatieve look bij oorbellen

In een zakelijke omgeving kun je ook nog steeds voor grappig maar wel functioneel kiezen. Leuke oorbellen mogen ook best van elkaar verschillen, zoals een klein toetsenbord in je linkeroor en een computermuis in je rechteroor. Wanneer je in de medische wereld werkt, kan een spuit en doordrukstrip met medicijnen leuk zijn. En als je in een bakkerij werkt, kan een taartpunt en doughnut je oren mooi versieren. Ben jij druk bezig in de muziekindustrie? Dan draag je een paar verschillende noten of instrumenten in je oren. Je maakt dan als het ware reclame voor het product dat je verkoopt of de dienst die je verleent. Je hoeft het echter niet per definitie met je werk te verbinden, want bij je favoriete huisdier kan een poes in je ene oorlel rechtop staan, terwijl hij bij je andere oorlel opgerold ligt. De pootjes steken dan de lucht in en het wordt hierdoor een speels geheel.

Leuke, klassieke oorbellen

Leuke oorbellen hoeven niet per definitie grappig te zijn om enorm de aandacht te trekken. Soms ben je gewoon al blij met een klein detail in je oren. Het kan dan gaan om kleine pareltjes als knopjes in je oren, maar een druppelvormige parel kan ook aan een hanger hangen en onder je oorlel zweven. Hele kleine oorbelletjes zijn hartjes, maantjes of zeesterren. Ook strakke vormen zoals rondjes en vierkantjes doen het goed. Van fijnere kwaliteit zijn de draadvormige details, die je bij origami oorbelletjes ziet. Je krijgt dan een vogeltje in origami in het goud en als de oorbel niet buiten je oorlel komt, vormt het echt een rustig, maar toch bijzonder detail. Of wat dacht je van grote, ronde oorbellen. Het formaat benadrukt de ruimte tussen de onderkant van je oren en de ruimte langs je hals. Hoe groter de oorringen, hoe meer ze opvallen.

Losse oorbellen of onderdeel van een set sieraden?

Je oorbellen hoeven echt niet altijd deel van een set te zijn. Jij bepaalt wat je graag draagt en als je alleen oorbellen wilt dragen, omdat je kleding of andere accessoires samen met de oorbellen voldoende zijn, dan ga je daarvoor. Er in dezelfde lijn ook nog een ketting, armband en ring bij dragen zou dan te veel van het goede worden. Je oorbellen mogen wel onderdeel van een serie zijn als je bijvoorbeeld een eenvoudig jurkje in één kleur draagt. Denk aan een zwarte of knalrode jurk. Hierbij staan gouden oorringen met een gouden ring en armband van hetzelfde design perfect. Dat je een set van een bepaald sieraad hebt, bepaalt dus niet wanneer je ze tegelijkertijd draagt. Kijk goed in de spiegel als je kleding en make-up klaar zijn. En bepaal ook of je een losse tas met je meedraagt wanneer je geen zakken in je broek of jurk hebt, want hier kunnen ook nog wel eens details op zitten die wel of juist niet goed samengaan met je sieraden. Is er een speciale gelegenheid en wil je niks aan het toeval overlaten? Dan vraag je advies aan je partner of familie.

Oorbellen bij andere sieraden zoeken

Soms krijg je iets van sieraden cadeau en zoek je daar in een later stadium nog iets bij. Het kan dan zijn dat diezelfde sieradenlijn niet meer te koop is. Je kunt altijd contact opnemen met een sieradenexpert om hem of haar te vragen of het ontwerp nog ergens te krijgen is. Als dit niet zo is, kan er gekeken worden wat ook goed bij het sieraad zou passen. Stel je hebt een gave ring gekregen die vroeger van je oma was en je zou deze ring graag willen combineren met nog een ander sieraad wanneer je broer gaat trouwen. Je laat graag zien tijdens familiegebeurtenissen zien dat je de ring graag draagt en je geeft de sieradenspecialist dan een foto om te kijken wat er in de huidige collectie zit dat er goed bij zou passen. Zo maak je een geheel van je look en heb je je oma er toch een beetje bij op deze bijzondere dag.