Trendy oorbellen voor de feestdagen of voor elke dag

Sieraden maken je look helemaal compleet en een set trendy oorbellen mag dan ook zeker niet ontbreken. Het maakt eigenlijk niet uit of je sieraden alleen tijdens bijzondere momenten draagt of altijd, want je kunt van elke dag iets speciaals maken als je je goed voelt en hierop gekleed bent. Een paar mooie accessoires kunnen je dan extra zelfverzekerd maken en op een positieve manier de aandacht trekken. Zelfs als je je een dag niet zo lekker voelt of je wat minder zeker van jezelf voelt, kun je met sieraden toch een goede uitstraling voor elkaar krijgen. Je hoeft niet iedereen mee te nemen in je gevoelswereld en soms komt het dan goed uit als je kleding en sieraden de show stelen en er minder aandacht uitgaat naar wat er werkelijk met je aan de hand is. Bij presentaties die al langer gepland stonden of het binnenhalen van een nieuwe klant laat je op deze manier het beste van jezelf zien.

De kleur van jouw trendy oorbellen

In de basis zijn de meeste sieraden van zilver of goud. Een aparte kleur goud – voor als je geel goud niet zo mooi vindt of een keertje wilt variëren – is wit goud of roze goud. Wit goud ziet er ongeveer zo uit als zilver, maar kan net dat tintje hebben, waardoor het iets warmer oogt dan puur zilver. Wanneer je niet van geel goud houdt, kun je behalve je oorbellen ook andere sieraden – zoals een trouwring – in wit goud kopen. Roze goud is nog veel warmer dan geel goud. Het ligt bij roze goud helemaal aan het licht dat op je oorbellen valt. Ze kunnen bij witter licht meer roze lijken, terwijl ze bij een zon die aan het einde van de dag langzaam aan het zakken is een meer oranje uitstraling hebben. Het materiaal dat je voor je oorbellen kiest, kan dus ook net trendy in een bepaald seizoen zijn. Zo zie je tijdens de feestdagen in de decembermaand meer sieraden met echte diamantjes of een ander soort glinsterende edelsteen.

Het gaat om de details

Waar je klassieke, gouden oorbellen vaak van kleurloze, doorzichtige diamant of zirkonia steentjes zijn voorzien, kun je ook voor een aparte look kiezen. Je krijgt bijvoorbeeld edelstenen die net als diamant schitteren, maar in kleuren die zo veel aparter zijn, zoals bijvoorbeeld felblauw of gifgroen. Als je dan een iets groter formaat van de steen kiest en je hebt je haar achter je oren gedaan of opgestoken, dan val je gegarandeerd op met de prachtige blinkers. Kies een kleur die je haar en ogen extra mooi laat uitkomen. Blauw bij blonde haren, paars bij rode of oranje lokken en groen of rood bij bruine haren. Een ander detail is de sluiting van een oorbel. De laatste trends laten zien dat het helemaal hip is om oorbellen te dragen waarbij je de sluiting eigenlijk helemaal niet kunt ontdekken. Als je dan je haren opgestoken hebt, is er aan de achterkant van je oor geen lelijk knopje te zien dat je oorbel in je oor moet houden. Je oorbellen worden dan een interessant raadsel, want mensen zullen zich afvragen hoe je ze in je oren houdt.

Trendy materialen

Door de ontwikkeling van allerlei digitale technieken kun je tegenwoordig de leukste designs uit de 3D-printer krijgen. Aparte vormen en leuke effecten met kleuren zijn op deze manier veel makkelijker te realiseren. Je kunt zo een persoonlijkere look creëren dan met de standaardvormen die tot nu toe vaak te krijgen waren. Denk bijvoorbeeld aan een klein vogeltje in een kooitje. Vroeger werd dan van metaal een kooitje gedraaid en werd daar later het vogeltje in geplaatst, om het geheel nog aan de hanger of prikker die in je oor ging te bevestigen. Nu wordt het hele kooitje met vogeltje uit de 3D-printer gehaald en heb je alleen de hanger nog die er aan vastgemaakt moet worden. Ook andere vormen, zoals kubistische ontwerpen of woorden, kunnen via 3D-designs gecreëerd worden. De kleuren zijn veel gevarieerder en woorden kun je in allerlei lettertypen laten printen.

Het onderhoud van je oorbellen

De laatste tijd zie je ook wel koper en titanium als materiaal bij oorbellen en dat is vooral ook omdat de gaatjes in je oren anders op dit materiaal van sieraden kunnen reageren. De kans dat je last krijgt van je oorlellen en een tijdje geen oorbellen kunt dragen, kun je zo verminderen. Ontstoken gaatjes wil natuurlijk niemand. Dit betekent ook dat je je oorbellen periodiek moet reinigen, zodat er geen onzuiverheden op de oorbellen achterblijven. Oorbellen leen je dan ook liever niet uit, tenzij je ze voor en na het gebruik door een ander goed desinfecteert met een middel waar je oren ook tegen kunnen. In het najaar kun je oorbellen met een velours afwerking willen dragen, deze vangen wat meer stof op, waardoor je ze na het dragen het beste voorzichtig met een vochtige doek af kunt doen. Zo blijven je oorbellen lang mooi.

Trendy oorbellen online bestellen

Kijk altijd goed naar de maat van oorbellen. Bij jou staan misschien lange oorbellen fantastisch, terwijl je vriendin bijna alleen maar knopjes kan dragen. Dat ligt niet alleen aan de kleding waarmee je het combineert, maar ook aan je oren, de rest van je gezicht en hals. Ben jij iemand die van zichzelf al een lange hals heeft? Dan wil je dit misschien niet ook nog eens benadrukken met lange oorbellen. Oorbellen die dan op je oorlel zichtbaar zijn of oorbellen die tot aan de rand van waar je kaak begint hangen, zijn dan een betere keuze. Maar ook je kleding speelt een rol, want wanneer je een mooie, witte blouse met opstaande kraag draagt, staat het minder fraai als je oorbellen er de hele tijd overheen glijden. Het ziet er dan beter uit als je oorbellen net boven de kraag vrij kunnen hangen. Bij een jurkje in een effen kleur, maar zonder al te veel toeters en bellen, kun je wat extravagantere oorbellen dragen. En is het jurkje op zich al een eyecatcher waar de aandacht naar uit moet gaan, dan zijn simpelere oorbellen de beste keuze. Het gaat er om dat je balans creëert.