Stalen sieraden: Alles wat je moet weten over staal

Niet alleen zijn er prachtige sieraden van zilver en goud te vinden, er is ook nog een ander prachtig materiaal dat niet vergeten mag worden: Staal! Je herkent dit aan de mooie zilvergrijze kleur. Een van de voordelen van deze grondstof is dat het ook nog eens betaalbaar is en dat het niet verkleurt. Hierdoor blijft het extra lang mooi en dat is natuurlijk wat je verwacht bij de aanschaf van stalen sieraden. Je vindt ze in verschillende modellen en daardoor is het eigenlijk altijd een feestje om te kiezen voor dit materiaal.

Wat zijn de voordelen van stalen sieraden?

Stalen sieraden zijn ook te herkennen aan de naam stainless steel of roestvrij staal. Dit bestaat uit een legering van ijzer, chroom en koolstof. Niet alleen heeft deze grondstof een prachtige schittering, de toon en textuur is ook geliefd bij veel mensen. Het is een erg sterk materiaal en daardoor zul je niet snel krassen ontdekken. Het verschil met bijvoorbeeld zilver is dat dit materiaal wel sneller beschadigd. Hierdoor heb je er nog langer plezier van. Door de prachtige schittering is het een echte eyecatcher die bij jouw outfit past.

Ook zijn er verschillende voordelen te benoemen bij deze grondstof. Heb jij een gevoelige huid dan is dit materiaal zeker geschikt. Het is namelijk allergievrij. Ook is het een duurzaam materiaal en daarom gaat het erg lang mee. Je kunt het ook voor 100% recyclen en daarom zeker een goede investering. Tot slot: het verkleurt niet. Natuurlijk ook erg fijn om te weten voordat je een sieraad koopt. Stalen sieraden vragen om weinig onderhoud, maar het is wel belangrijk dat je het niet bij chloor in de buurt houdt. Dit is de enige stof die minder goed samengaat met staal.

Hoe verzorg ik mijn stalen sieraden het beste?

Er zijn verschillende soorten stalen sieraden en het hangt er vanaf wat er bij jou past. Wil je een stoere uitstraling dan kies je voor een grove schakelarmband of een robuuste ring. Ben je liever wat sierlijker en stijlvoller dan zijn er ook kettingen en ringen die bij jouw look passen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je jouw stalen sieraden goed verzorgd. Er zijn gelukkig geen speciale poetsmiddelen voor nodig om het schoon te maken. Je kunt het eenvoudig poetsen met een sopje van groene zeep en lauw water. Kijk wel uit dat de zeep geen chloor bevat.