Schiet je tweede gaatje voor een echte earparty

Het is zover: je bent toe aan het tweede gaatje schieten voor een echte earparty. Misschien komt er later nog wel een derde en een vierde bij, maar voor nu kun je alvast genoeg inspiratie opdoen voor een tweede gaatje. Je bent natuurlijk al redelijk bekend met hoe het in zijn werk gaat, maar toch hebben we het nog even voor je op een rijtje gezet. Ook lees je wat je kunt doen als je een ontsteking krijgt en hoelang het duurt voordat je een nieuw paar oorbellen in kunt doen voor jouw earparty.

Hoe werkt het?

Het is natuurlijk erg tof om jouw earparty aan te vullen met nog een paar oorbellen. Van het eerste gaatje weet je nog hoe het ging en eigenlijk is het bij het tweede niet heel anders. Jouw tweede gaatje komt net boven jouw eerste gaatje. Hier wordt een stipje gezet zodat de juwelier weet waar de oorbel komt. Vervolgens wordt er een klein schietpistool gebruikt om het gaatje te schieten. Hierbij wordt de oorbel en sluiting automatisch geplaatst. Je kunt ook nog kiezen of je het aan één kant wilt of aan beide kanten. Het is jouw feestje!

Het kan goed zijn dat je oren wat gevoeliger zijn of dat je een lichte irritatie voelt na het schieten. Om dit te verzachten is er gelukkig een oplossing: chocola! Alles voelt beter met deze lekkernij, nietwaar? De lichte irritatie die je voelt kan maximaal drie dagen duur en is heel normaal. Mocht het zo zijn dat je oor echt pijn doet, dat het rood en opgezwollen wordt, dan moet je toch even langs de huisarts. Die schrijft waarschijnlijk heel iets anders voor dan een chocoladereep….

Zorg voor een goede verzorging van je earparty

Nadat het tweede gaatje is geschoten voor jouw earparty moet je ook dit oor goed verzorgen zodat je geen kans hebt op infecties. Zo moet je twee keer per dag gedurende twee weken met een nazorgflesje en een wattenstaafje de oorbel schoonmaken. Was je van plan om te gaan zwemmen, in bad te gaan of naar de sauna, dan moet je hier helaas even mee wachten. Het is ook niet aan te raden om de draaien aan het knopje omdat je hier het wondje in het gaatje alleen maar groter maakt.

Wat te doen bij: een ontsteking

Wanneer je aan het tweede geschoten gaatje zit is het belangrijk dat je je handen altijd goed ontsmet om eventuele ontstekingen te voorkomen. Toch kan het gebeuren dat je bij het tweede gaatje schieten een ontsteking krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je het knopje in houdt in verband met mogelijke bloedingen. Haal het knopje er na drie dagen uit, zodat het weer dicht kan groeien. Het is dan zes weken wachten voordat je weer een nieuw gaatje kunt laten schieten voor jouw earparty.

Mocht er niets aan de hand zijn dan duurt het ook zes weken voordat je nieuwe oorbellen kunt indoen. In de tussentijd kun je natuurlijk al wel inspiratie opdoen in de webshop van Xoo. Wij hebben de leukste oorbellen voor elke gelegenheid. Bij een earparty heb je natuurlijk een leuke samenstelling van meerdere oorbellen aan een oor. Welke dit zijn maakt in principe niet uit, zolang je ze maar combineert. Kies je voor een subtiele look, een statement look of misschien er tussenin? Je vindt de leukste oorbellen voor jouw earparty in onze webshop.