Populaire schakels: soorten van kettingen

Ben je op zoek naar populaire schakels om jouw outfit een beetje op te fleuren? Er zijn natuurlijk heel soorten van kettingen waar je uit kunt kiezen en er is dan ook heel wat te vinden op het internet of in de winkel. Hierdoor lijkt het net één grote jungle waardoor een keuze maken lastig kan zijn. In deze blog maak je daarom kennis met een aantal populaire schakels zodat je jouw outfit helemaal kunt stylen. Je leest welke verschillende modellen er bestaan en wat ze zo bijzonder maakt. Succes met het vinden van jouw nieuwe ketting!

Twee prachtige en populaire schakels

De eerste twee populaire schakels zijn de ankerketting en de gourmetketting. Het anker ken je vast wel van dat grote en zware ding dat aan een schip hangt. Je herkent de ankerketting aan het om en om, liggend en staand gebruik van verbindingen. Eigenlijk precies zoals een anker vast zit aan een schip. De tweede is de gourmetketting en hiervan is de verbinding cirkelvormig en plat. Je krijgt hierdoor een prachtige sierlijke en stijlvolle look. Dit is een van de meest populaire schakels die wordt verkocht bij een juwelier.

Drie prachtige kettingen die niet mogen ontbreken

Een gevlochten ketting, een figaro en een koningsschakel zijn ook twee populaire schakels. Zoals de naam al doet vermoeden is de gevlochten ketting gevlocht en hierdoor krijg je een dikker en stoerder model. De koningsschakelbestaat uit twee kleine rondjes die elkaar niet raken. Daartussen vind je een rechte verbinding en je kunt hem zowel in een ronde als rechthoekige variant ontdekken. De figaro heeft een verbinding van drie kleine schakeltjes die weer gevolgd zijn door een grote. Daarna krijg je weer drie kleine, et cetera. Alle verbindingen van deze ketting is plat.

Voel je verbonden met de vossenstaart

De reden dat de vossenstaart een van de populaire schakels is, is omdat het ook echt lijkt op een staart van een vos. Je ontdekt een aaneensluiting van v-vormige verbindingen dicht op elkaar. Hierdoor is het een compacte ketting die soepel valt. Het Venetiaanse model is een geschakelde ketting die gemaakt is van aaneengeschakelde vierkante blokjes. Het fijne aan deze ketting is dat je hem kunt combineren met een hanger. Wil je toch liever voor een stevige ketting gaan, dan kies je voor een omega ketting. Hierbij zitten de verbindingen zo dicht op elkaar dat er eigenlijk geen ruimte is.

Twee soorten populaire schakels in Griekse sferen

Een van de andere populaire schakels is de Griekse schakel en brengt je helemaal in een fantasiewereld. Je herkent het namelijk aan de typische Griekse stijl en dit vind je ook terug in de Griekse architectuur. Je kunt dit model zowel met als zonder hanger dragen. De Valkenoog valt hier eigenlijk ook onder omdat je ovalen verbindingen ontdekt die op een speciale manier in elkaar vallen. Zo lijkt het net alsof er een ‘valkenoog’ ontstaat. De ketting wordt af en toe afgewisseld met een dichte verbinding.

Toffe choker of toch speels en chique?

De spang lijkt op een omega ketting en daarom ook een van de populairste schakels. Ook zit hij strak om de hals en wordt daarom een choker genoemd. Dit is natuurlijk een prachtige toevoeging aan jouw outfit. Daarnaast heb je ook de jasseronen die lijkt eigenlijk weer op de ankerketting. Het enige verschil hier is dat de verbindingen rond zijn, terwijl dit bij de ankerketting plat is. Wil je liever een wat speelse en chique ketting, dan kies je voor het popcorn model. Je ontdekt hier een aantal zilveren of gouden kleine bolletjes die uit de ketting ‘gepopt’ zijn.

Twee prachtige tropische modellen

Tot slot zijn er nog twee andere populaire schakels waar je uit kunt kiezen. De eerste is de palmier en lijkt eigenlijk op een stam van de palmboom. Je ontdek ovalen verbindingen en hierdoor geeft het een tof effect. De Singapore mag ook niet ontbreken en dit bestaat eigenlijk uit een in elkaar gedraaide verbinding die zelf ook weer gedraaid of gevlochten is. Het is een sterke ketting met een klassieke uitstraling. Er zijn dus heel wat populaire schakels te benoemen die je bij elke outfit wel tot zijn recht kunt laten komen. Voor welk model kies jij?