Mooie oorbellen vinden die bij je passen

Wanneer je op zoek gaat naar mooie oorbellen, zul je merken dat smaken nogal kunnen verschillen. De pareltjes staan prima in de oren van jouw moeder, maar bij jou zien ze er een beetje oubollig uit. En die ear cuffs die je vriendin draagt, geven haar een stoere look, terwijl het totaal niet bij de rest van jouw kleding en uitstraling past. Je merkt al snel dat de oorbellen die de een mooi vindt of goed staan, bij de ander zelfs kunnen vloeken met het uiterlijk of karakter. In de puberteit kan het leuk zijn om je omgeving een beetje te choqueren door je ineens anders te gaan kleden en ook andere sieraden te gaan dragen. Zodra je volwassen wordt, kies je liever voor iets dat representatief is voor jouzelf. Je wilt een beeld laten zien dat jou echt weerspiegelt.

Mooie oorbellen voor naar het werk

Tenzij je in een sieradenwinkel werkt of sieraden ontwerpt, hou je je oorbellen het liefst rustig wanneer je aan het werk gaat. Het kan zelfs tegen je werken als je te opvallende oorbellen indoet. Stel je voor je hebt een belangrijke vergadering en jouw oorbellen maken geluid elke keer als je je hoofd beweegt. Je klant of baas die overtuigd moet worden van jouw product of strategie is helemaal de weg kwijt door het geluid dat je produceert. Het maakt dan niet meer uit wat je staat te vertellen, je bent je publiek kwijt. Of je staat voor een presentatie voor de klas en bij elke beweging schijnt de zon in je oorbellen die enorm schitteren. Je bent de aandacht van de helft van je leerlingen alleen al kwijt, omdat ze alleen maar afgeleid zijn door je blinkers. Neem voor de zekerheid altijd een reserveset oorbellen mee als je merkt dat je oorbellen te veel opvallen. Een paar mooie oorknopjes passen dan veel beter bij de doelen die je die dag wilt bereiken.

Sieraden voor festivals

In je vrije tijd maakt het niet uit welke oorbellen je draagt, want het enige dat dan telt is plezier maken. Je gaat naar een muziekfestival of naar een food event en bent er alleen maar voor de lol. Je hoeft niemand te informeren of te overtuigen en dus ben je vrij in je sieradenkeuze. Een festival of elk ander evenement lenen zich dan prima voor iets dat je door de week niet snel zou dragen. Denk aan mooie oorbellen die opvallen door hun kleur of design. Je hebt een prachtige, rode bos krullen en kiest daarom een paar felle, groene hangers die je oren verfraaien. Je laat zo niet alleen je haren veel mooier uitkomen, maar ook je gezicht spreekt meer. Je kunt er ook voor kiezen om door de week een setje oorbellen in te doen, maar in het weekend of bij een andere gelegenheid doe je ook oorbellen in de extra gaatjes die je in je oren hebt. Je kunt zelfs oorbellen kopen die met kettinkjes met elkaar verbonden zijn en zo een unieke look creëren. Vergis je niet, al draag je een simpele spijkerbroek met een wit T-shirt, zodra je bijzondere oorbellen of andere sieraden draagt val je hiermee op.

Oorbellen die extra feestelijk zijn

Met je verjaardag, tijdens je bruiloft of met andere feestdagen sta je graag in het middelpunt. Sieraden kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Een paar mooie oorbellen met diamantjes kunnen in zowel zilver als goud een extra detail zijn. Wanneer je normaal nooit oorbellen draagt, zullen je sieraden nu sowieso al opvallen. Maar ook als het doorgaans eenvoudige instekers zijn en je nu voor hangers of een ander, bijzonder setje oorbellen kiest, gaan mensen zien dat er iets anders aan je is. Je krijgt dan de vraag of je naar de kapper geweest bent of een nieuwe blouse draagt, maar jij weet dat het je nieuwe oorbellen zijn. Ze stimuleren je bij dit soort complimentjes om wat vaker sieraden te dragen en zo af en toe iets nieuws kopen wordt dan een ritueel dat je goed doet.

Nieuwe oorbellen, altijd prijzig?

Helemaal niet. Het kopen van oorbellen hoeft er echt niet voor te zorgen dat je andere activiteiten of aankopen moet laten, al ligt het natuurlijk wel aan het materiaal van de oorbellen wat je uiteindelijk betaalt. Wanneer je alleen echte gouden oorbellen wilt dragen, betaal je altijd meer dan als het om vergulde sieraden gaat. En dat terwijl je het er aan de buitenkant niet eens aan ziet. Bij echt goud betaal je minimaal voor het aantal Karaat waar de oorbellen van gemaakt zijn. Bij vergulde exemplaren is alleen het laagje van echt goud. Voor iets meer dan een tientje heb je echter al hele betaalbare en trendy oorbellen in huis. Voor een setje met edelstenen of een unieker ontwerp betaal je ook ietsje meer, maar het is nog steeds geen rib uit je lijf.

Maak een sieradenverlanglijstje

Voor je verjaardag kun je zelfs een wishlist creëren die je deelt met je vrienden of familieleden. Als je dan toch graag oorbellen draagt, dan is het hartstikke leuk om je nieuwe favoriete sieraad van je beste vriend of liefste tante te krijgen. Iemand die ze aan je cadeau geeft, heeft dan ook echt het gevoel dat hij je iets nuttigs en leuks geeft dat je echt kunt waarderen. Je laat het immers elke keer zien dat je de oorbellen draagt. Online verlanglijstjes hebben daarnaast een groot voordeel, want je kunt als gever dat wat je bestelt af laten vinken, zodat de ontvanger niet twee keer hetzelfde sieraad krijgt. Een cadeau is dan geen verrassing meer, maar het is wel vaak beter dan iets krijgen waar je geen behoefte aan hebt en waar je dan toch het gevoel hebt er dankbaar voor te moeten zijn. En lelijke oorbellen of te zware sieraden ga je niet dragen en dat betekent dat je ze misschien jaren in de kast hebt liggen, voordat je er afscheid van durft te nemen. Dan liever een cadeau waar je zelf om gevraagd hebt en dat je elke dag weer graag zou dragen.