Kleine oorringetjes voor fijne oorlellen

Als je niet zo’n grote oren hebt en ook maar kleine oorlellen hebt, wil je daar het liefst geen hele grote oorbellen aan hangen. Je ziet het wel eens bij anderen die te veel gewicht aan hun oren hebben gehad; de lel van de oren hangt dan lager dan normaal en de gaatjes kunnen zelfs uitgerekt zijn. Dat ziet er op een gegeven moment niet meer fraai uit en daarom hou je zelf goed in de gaten wat je precies in je oren steekt en hoe zwaar dit is. Over het gewicht van oorbellen hoef je je niet druk te maken bij kleine oorringetjes. Het formaat alleen al is klein genoeg dat ze nooit voor hangende oorlellen kunnen zorgen. En dat betekent dan ook dat je met een kleine collectie van deze oorringen altijd kunt afwisselen. Maar wat voor soort oorringetjes passen het beste bij jou? Een paar details kunnen je een flink eind op weg helpen om de goede keuze te maken bij het aanschaffen van nieuwe sieraden.

Stoere, kleine oorringen of lieve oorringetjes?

Wanneer je niet elke dag dezelfde oorbellen wilt dragen, kies je voor een aantal basisvarianten en een paar uniekere modellen. Een basismodel heeft weinig tierelantijnen, geen uitsteeksels of drukke prints. Het is een rechttoe rechtaan oorbel in de vorm van een ringetje. Andere kleine oorringen zien er apart uit doordat het materiaal waarvan de oorbel gemaakt is bijvoorbeeld is gedraaid. Er zitten dan meer details in de oorringetjes, omdat ze meer glinsteren als het licht erop valt. Als er in het ringetje ook nog edelsteentjes verwerkt zijn, krijg je nog meer schittering. Hoe klein de oorringetjes dan ook mogen lijken, ze vallen dan wel degelijk op in je oren, zeker als je ook je haren nog bij elkaar hebt gebonden. Je oren zijn dan vrij en de edelsteentjes trekken vanzelf de aandacht naar je hals en gezicht.

Welk materiaal kies je bij kleine oorringetjes?

Voor alle sieraden geldt dat je ze in een aantal materialen kunt krijgen, zoals zilver, koper en goud. Je ziet ook steeds meer andere tinten, zoals RVS, messing en titanium. Het een oogt wat koeler, het ander weer wat warmer. RVS en titanium ken je waarschijnlijk wel, maar messing kan nieuw voor je zijn. Het is geen nieuw materiaal, maar de toepassing in sieraden is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Door zink en koper in bepaalde verhoudingen met elkaar te versmelten, krijg je een unieke kleur die niet zo geel als normaal goud is en ook niet zo rood als koper is. Wanneer je iets aparts wilt en niet weer voor zilveren of gouden oorbellen wilt kiezen, kan messing een aparte look geven. Mocht je het gele goud te extreem vinden, dan kun je gouden sieraden ook in wit goud en roze goud kopen. Je hebt dan nog steeds een gouden set oorringen, maar de uitstraling is ook hier iets koeler of warmer, net wat je prefereert.

Waar koop je kleine oorringetjes?

Je kunt oorbellen tweedehands kopen, maar dan is het wel altijd een goed idee om deze oorstekers niet meteen in je oren te doen. Maak ze eerst goed schoon, zodat je geen risico loopt op ontsteking van de gaatjes in je oren. Ook als je vaak dezelfde oorbellen draagt is het slim om ze periodiek te reinigen. Zo kunnen zich geen bacteriën aan het oppervlak hechten en voorkom je problemen. Als je het risico helemaal wilt vermijden koop je sieraden altijd nieuw. Online shoppen is bij kleine oorringetjes dan ook het makkelijkst, want door het kleine formaat hoef je er niet aan te twijfelen of ze je wel zullen staan. Grote oorringen heb je nog steeds in verschillende maten “groot”, dus waarvoor kies je dan? Klein is en blijft klein en je hoeft dan ook alleen maar te kijken naar de uitstraling van een setje oorringen.

Hoe selecteer je online je oorringen?

Kijk allereerst naar de kleur en het materiaal, want je reageert niet altijd hetzelfde op een materiaal. In webwinkels heb je een extra handigheid door je zoekcriteria in te vullen. Hierdoor maak je bewust een selectie die voldoet aan jouw wensen. Klik bijvoorbeeld op zilver en het bedrag dat je ongeveer wilt uitgeven en de website laat je alles zien dat binnen je zoekcriteria valt. Dan rest je alleen nog te kijken naar het model. Wil je liever strakke oorringetjes? Of ga je deze keer voor een oorring met leuke figuurtjes eraan? De oorbellen worden hiermee wel ietsje langer, maar bij kleine oren zijn ze nog steeds niet zo opvallend dat je dit niet aandurft. Wat er verder nog apart uitziet zijn oorringen met twee verschillende figuren eraan. Denk maar eens aan oorringetjes met in je ene oor een maan en in het andere oor een ster. Als je van symmetrie houdt is dit misschien niet jouw ding, maar het kan net even iets anders zijn dan wat je normaal draagt.

De sluiting bij kleine oorringen

Je kunt een “gewone” oorsteker als ringetje hebben en op het pinnetje dat door je oren gaat, doe je dan een losse sluiting. Daarnaast krijg je ook oorringetjes die als een soort clip open en dicht kunnen. Je maakt het ringetje dan open, steekt het dunste deel van de ring door je gaatje en klemt het sluitmechanisme dan weer dicht. Het voordeel van deze sluiting is dat je eigenlijk geen onderdelen kunt verliezen, terwijl dat bij losse sluitingen wel het geval is. Ook valt de vaste sluiting minder op achter je oren, omdat het in de vorm van het oorringetje verwerkt is. Deze kleine details kunnen je helpen bij het maken van een keuze in een webshop en zo voorkom je teleurstellingen. Uiteindelijk gaat het niet alleen maar om hoe het oorringetje eruit ziet, je wilt ook dat je er lang van kunt genieten. Hoe puur een materiaal is, wat je voor de oorringetjes betaalt en of ze goed in je oren blijven zitten tijdens het dragen, bepalen dan hoeveel plezier je er uiteindelijk van zult hebben.