How to wear..Scrunchies.

Vier tips om een scrunchie te dragen!

Je kunt er bijna niet omheen. Wanneer je om je heen kijkt zie je ze enorm veel voorbijkomen. De haarelastiekjes van nu. We hebben het natuurlijk over scrunchies. Een scrunchie is een breed haarelastiek met een stukje stof eromheen. Dit zorgt ervoor dat je je eigen haar minder beschadigd dan met een normaal haarelastiek.

Scrunchies komen in allerlei stoffen. Zachte velvet stofjes, glanzend zijde, katoen, zelfs stoffen met glitters. Een scrunchie is een betaalbaar accessoire waarmee je niet alleen je haar een extra touch mee geeft maar ook je hele look mee af kunt stijlen. Zo kun je met een scrunchie je basic look een upgrade geven. Scrunchies komen naast in verschillende stoffen ook in allerlei printjes en toffe kleuren.

Match een scrunchie met jouw outfit. Enorm leuk is om een scrunchie als een kleuraccent te gebruiken. Zo kun je een basic zwarte outfit toch een kleur mee geven door je look af te stijlen met bijvoorbeeld een rode scrunchie. Of wanneer je een feestje hebt stijl je look dan af met een feestelijke glitter of velvet scrunchie. Of wat dacht je van een scrunchie met dierenprint. Ook helemaal hot op dit moment zijn scrunchies in neonkleuren. Dit is ook zeker een aanrader!

Scrunchies zijn al een tijdje terug van weggeweest. De scrunchies waren in de jaren 90 een trendy item om je haar op te leuken. And now they are back! En wat zijn we daar blij mee.  Bij Xoo zijn we enorm fan van de scrunchie. Daarom hebben wij voor jou vier tips op een rij gezet hoe jij jouw scrunchie kunt dragen

[1] Half los half vast.

Dit is toch wel de ultieme nineties look en daarnaast ook nog een super comfortabel. Je draagt je haar los en toch blijft je haar uit je gezicht.  Pak vanaf je kruin aan beide kanten wat haar vast en maak een klein hoog staartje achterop je hoofd. Je kunt voor een extra nonchalant look er nog wat aan trekken en wat plukjes eruit nemen. Om het af te maken is het extra leuk je haar te krullen met een grove krultang.

 

[2] In een knot.

Maak op de plek waar jij je het prettigst bij voelt een knot. Dit kan juist laag, wat hoger achterop het hoofd zijn maar ook boven op je hoofd. Het kan allemaal. Wij vinden een hoge knot erg leuk. En dat doen we op deze manier. We kammen het haar goed door en vervolgens nemen we al het haar bij elkaar. Langzaam brengen we het op de gewenste hoogte en draaien het elastiek er dan twee of drie keer nonchalant omheen. Je kunt wat plukjes langs je oren lostrekken. Tip: toupeer je haar eerst bovenop en sla het dan achterover voor een poofy look!

 

[3] In een hoge staart.

Supersimpel maar toch fashion verantwoord. Een hoge staart. Maak een hoge paardenstaart en wikkel daar je scrunchie omheen. Easy as that en je bent ready to go!

 

[4] In een vlecht.

Dit is naast een leuke girly look ook nog een de ideale manier vet haar te verdoezelen. We hebben het allemaal wel eens.. zo’n dag dat je eigenlijk je haar moet gaan wassen. Het wordt vet en futloos. Maar het komt toch niet zo uit. Nou dan is dit kapsel de uitkomst! Bonus Bonus Bonus…. Wanneer je kunt invlechten is het leuk daarmee te beginnen. En dan aan de onderkant een grove vlecht. Je kunt de vlecht op verschillende manieren dragen. Wij vinden een vlecht aan de zijkant het leukst! Wanneer je de vlecht hebt gevlochten op de door jouw gewenste manier stijl hem dan af met aan de onderkant een scrunchie. Tip: Met een beetje droogshampoo maak je je haar wat stroever. Hierdoor kun je de bovenkant wat mooi loswerken en kun je je vlecht ook mooi wat uittrekken. Zo geef je meer volume aan je vlecht.