Gouden sieraden schoonmaken

Een groot voordeel van gouden sieraden is dat het een sterke kwaliteit materiaal is. Hierdoor is het niet mogelijk dat ze kunnen verkleuren. Wel is het voorkomend dat ze na een tijd een beetje dof zijn maar gelukkig kun je daar iets aan doen. Je wilt natuurlijk dat jouw juweeltjes de glans behouden zoals toen je ze hebt kocht. Je kunt hiervoor speciale reinigingsvloeistof voor kopen. Hierbij krijg je een dompelkorfje meegeleverd waar je de sieraden in legt. Dit laat je een aantal minuten inwerken en na afloop gebruik je een poetsdoek om jouw gouden sieraden weer te laten glanzen.

Gouden sieraden schoonmaken kan je ook nog toepassen op twee andere manieren om ze mooi te houden. Echter hangt het er wel vanaf of er een diamant, edelsteen, parel of andere steen op zit. Zonder deze extra’s kan je jouw sieraad schoonmaken met groene zeep. Maak eerst een sopje met de groene zeep en leg jouw prachtige juweeltjes in het sopje. Borstel ze daarna zachtjes met een zachte (tanden)borstel en spoel het af met lauwwarm water. Tot slot droog je ze met een flanellen doek en je wrijft ze op met een geprepareerde goud- of zilverdoek.

Daarnaast kan je gouden sieraden schoonmaken ook toepassen met een diamant on top. Je maakt ook een warm sopje, maar je voegt hier zacht vloeibaar afwasmiddel of fijnwasmiddel toe. Borstel de diamant in het bakje voorzichtig schoon met een zachte (tanden)borstel. Neem altijd een nieuwe tandenborstel, want een gebruikte is niet zo fris natuurlijk. Daarna leg je jouw gouden sieraden in een fijne zeef en spoel het af met lauwwarm water. Hierna dep je ze droog met een zachte niet-pluizende doek. Moeilijk is het niet, maar het vergt wel even wat werk om te doen.

Hoe houd je ze langer schoon?

Er zijn nog een aantal handige tips bij gouden sieraden schoonmaken is om ze langer mooi te houden. Doe ze altijd af tijdens het afwassen, douchen, zwemmen et cetera. Eigenlijk alles waar bepaalde stoffen in aanraking kunnen komen met het goud of waar je het mee kan beschadigen. Ook wanneer je naar bed gaat is het aan te raden jouw juweeltjes goed op te bergen zodat er geen stof bij kan komen of dat ze sneller beschadigen door invloeden van buitenaf. Pas je deze tips toe dan ben je verzekerd van een lang en gelukkig leven met jouw gouden sieraden!