Gouden oorringen met een bijzondere uitstraling

Gouden oorbellen trekken altijd al meer aandacht dan zilver. Dat komt vanwege de warme tonen die beter bij de kleur van je haar passen, of doordat je huid er beter uitziet met gouden sieraden. Ook wanneer je bruine of groene ogen hebt, is het dragen van gouden accenten een geslaagde combinatie. De kleuren liggen binnen dezelfde hoek van het spectrum en complementeren elkaar daarom prachtig. Wanneer je twijfelt tussen gouden en zilveren oorbellen, kan het soms dan ook helpen om eerst jezelf eens goed te analyseren. Sommige mensen staat echt alles, anderen kiezen gerichter wat hun kwaliteiten wat meer naar boven haalt. Als goud jouw kleur is, mogen gouden oorringen zeker niet ontbreken in je lade met sieraden. Het ligt er helemaal welk materiaal je kiest, of je een sierlijke en elegante of strakkere look creëert. Denk maar eens aan de gladde, wat dikkere oorringen die opvallend in je oren steken. Dezen hebben een heel ander effect dan de dunnere, gouden oorringen waaraan je een gouden bedeltje hebt hangen.

Kies je voor eenvoud of wil je echt indruk maken?

Eenvoud hoeft zeker niet verkeerd te zijn, want een soepele, niet te opvallende set oorringen kan precies doen waar je op hoopt. Ze voegen een detail aan je uiterlijk toe, waarmee je een look afmaakt. Kleding zonder accessoires en sieraden kan er saai of onaf uitzien. Alleen al een set oorbellen kan deze saaiheid doorbreken. Je hoeft ook niet meteen je hele sieradencollectie te benutten, want klassieke, gouden oorringen zijn vaak al voldoende. Hier hoef je geen armbanden, ringen, een ketting en riem met gouden gesp bij aan te doen. Doordat het materiaal van de oorringen glinstert, wil je juist niet te veel andere accessoires, anders gaat het misschien vloeken. Als je wel voor de flamboyante uitstraling wilt gaan, denk dan eens aan wat bij jou en je kleding past en doe dan net een schepje er bovenop. Je kunt aan meerdere oorringen denken als je meer gaatjes in je oren hebt. In het gaatje dat het dichtst bij je gezicht zit steek je dan de grootste oorring en hoe verder je van je gezicht weg gaat, hoe kleiner de oorringen worden die je aanbrengt.

Gouden oorringen combineren met andere oorbellen

Als meerdere ringen te opvallend voor je zijn, kies je voor grote of kleinere gouden oorringen in het eerste gaatje in je oren en in een tweede gaatje kun je dan ook gewone oorbellen doen. Hou het dan het liefst wel bij goud, want met andere kleuren combineren lukt vaak niet goed. Je krijgt dan zo’n gemengde kleurencombinaties dat het je uitstraling niet ten goede komt. Oorstekers kunnen dan gewone knopjes zijn, of je kunt voor figuurtjes kiezen. Een strakke, gouden oorring kun je prima dragen met bijvoorbeeld een klein, gouden bijtje, sterretje of hartje. Heel bijzonder zijn de oorringen die wel van goud zijn, maar eigenlijk van een heel ander materiaal lijken te zijn gemaakt, zoals touw of bamboe. De ringen zien er dan uit als een bamboestok die in een paar delen gebogen is en zo een oorbel vormt. Als je binnen de natuurelementen wilt blijven, kun je bamboe oorbellen goed samen dragen met blaadjes of bloemen, maar ook een ring van dezelfde gebogen bamboe kan prima.

Hele kleine, gouden oorringetjes

Niet alles hoeft groot en opvallend. Klein maar fijn kan precies voor het effect zorgen dat jij voor ogen hebt. Gouden ear cuffs zijn kleine ringen die je niet in je oorlel hoeft te prikken. Je klemt een of meerdere ear cuffs op elke plek aan de rand van je oor, of aan beide kanten op dezelfde hoogte als je een symmetrische look ambieert. Gouden ear cuffs krijg je in diverse modellen, van een eenvoudige ring, tot meerdere ringetjes bij elkaar (die je niet los maar als een geheel aan je oor klemt), maar ook ear cuffs met extra edelsteentjes of ear cuffs met een bohemian look zijn mogelijk. Het voornaamste is dat je er geen gaatjes voor hoeft te hebben en dat ze je toch de kans geven om iets opvallends met je oren te doen. En je hoeft echt niet altijd je haar achter je oren of omhoog te doen wanneer je oorbellen draagt. Vaak is het spannender als je ineens een glimp van de gouden oorringetjes opvangt als je je haar even achter je oren doet. Het haar valt meestal snel weer naar voren doordat je je hoofd beweegt of omdat dat nou eenmaal de natuurlijke manier is van hoe je haar valt, maar zo trek je toch heel even de aandacht.

Gouden oorringen voor iedereen?

Wanneer je gewend bent om zilveren sieraden te dragen, kan de stap naar gouden sieraden een grote zijn. Meestal voel je van jongs af aan een bepaalde aantrekkingskracht tot of zilver, of goud. Je krijgt als kind een bedelarmband in het zilver en van daaruit groeit je collectie zilveren accessoires. Toch kan het eens leuk zijn om een keer gouden oorringen te dragen om te zien hoe je omgeving hierop reageert. Het kan even vreemd zijn als je naar jezelf in de spiegel kijkt, maar geef het een kans en kijk of je andere reacties krijgt dan normaal het geval is. Het kan je doen beslissen om wat meer te investeren in andere gouden sieraden. En zo kun je ook nog kijken naar de soorten goud, want niet alles is van dat hele gele goud dat je zelf misschien minder mooi vindt. Er is ook wit goud en roze goud, waarbij je een koeler of warmer effect krijgt dan het normale gele goud. Ook hier geldt weer: kijk wat bij je gelaat en kleding past en durf te variëren om een keer een andere uitstraling tot stand te brengen. Je zult zien dat je beloond wordt voor het lef dat je toont wanneer je een keer voor gouden sieraden hebt gekozen, zeker als je dat soort sieraden normaal niet draagt. Gouden oorringen horen dan ook in ieders sieradenkistje thuis. Het vormt de basis van je collectie met accessoires.