Goedkope ringen om je handen te sieren?

Dure ringen hebben niet per definitie meer uitstraling dan goedkope ringen. Wanneer je het budget gewoonweg niet hebt of het liever aan andere zaken uitgeeft, kan een wat minder dure ring dan ook prima. Zeker bij geel goud zie je weinig verschil, want je kunt van de buitenkant niet zien of het om een ring van puur goud gaat, of dat de ring verguld is. Dit houdt in dat er een dun laagje over de ring is gegaan en dat de basis van de ring van zilver of koper is. Hoe de ring er aan je vinger uitziet maakt dus totaal geen verschil uit. Zelfs bij diamantjes in de ring kun je voor namaak gaan. Er is bijvoorbeeld een edelsteen die zirkonia heet, die– als je er als leek naar kijkt – precies hetzelfde oogt. Wanneer jij regelmatig kleine items of sieraden kwijt raakt, kan een ring die net zo mooi is, maar niet zoveel waard is als puur goud met echte diamanten een betere keuze zijn.

Eenvoudige goedkope ringen aan je vinger

Een ring kun je aan diverse vingers dragen, afhankelijk van de maat van de ring. Soms staat het apart om meerdere ringen tegelijk en aan verschillende vingers te doen. Je kunt dan voor dunne ringetjes gaan, of combineert een of meerdere dunne ringetjes met een ring met meer detail, zoals een edelsteen of figuur in de ring. De draad van de ring kan bijvoorbeeld in een knoop gelegd zijn, waardoor er als je meerdere ringen aan dezelfde vinger zou dragen een diepte-effect bereikt wordt. Het knoopje van de ring ligt dan boven de andere ringen. Andere combinaties zijn ook mogelijk. Draag een ring van aaneen geschakelde blaadjes eens met een strakke ring, of draag een aantal van dezelfde ringetjes in andere kleuren samen. Neem nou de ring die in het midden een V vormt. Als je drie ringen – in geel goud, wit goud en roze goud – bij elkaar draagt, vallen alle V’s in elkaar. De kleuren die verschillend zijn maken het dan een uniek geheel.

Ringen die moeilijker aan één vinger tegelijkertijd zijn te dragen

Bij bredere ringen of een ring met bredere details kan het wat lastiger zijn om ze aan een vinger te dragen. Dan verdeel je ze eerder over meerdere vingers of aan beide handen. Dit is het geval bij een ring met een grotere golf in het midden. De ring zelf trekt al veel aandacht en heeft ook de ruimte aan je vinger nodig. Ervoor of erachter nog een ring aan je vinger dragen wordt lastig met het buigen van je vinger vanwege de plaats die ze dan aan je vinger vragen. Dit kan net iets te veel van het goede zijn en je beperken in je bewegingsvrijheid. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn als je het prachtig vindt staan, maar als je moet schrijven of andere werkzaamheden met je handen hebt, kan dit ongemakkelijk worden. Een taak kan zelfs uitvoerbaar blijken te zijn en dan moet je alle ringen – of in ieder geval de grootste ring – afdoen.

Unieke ringen die niet duur zijn

Een aparte ring is de ring waarbij het materiaal niet helemaal rond loopt. Er zit dan een kleine opening in de ring en die is niet bedoeld om je ring op maat te maken. Bij kinderringetjes zie je dit ook, maar bij ringen voor volwassenen is de opening onderdeel van wat de ring bijzonder maakt. Meestal zit er aan het ene einde van de ring een detail, zoals een edelsteen of meerdere edelsteentjes. Ook kan dit detail uit iets anders dan edelstenen bestaan en dit zie je als er figuurtjes op het einde zitten. Een ring kan dan een blaadje hebben, wat open ruimte en dan gaat het normale materiaal van de ring weer verder. De opening laat de huid van je vinger mooi zien en het detail trekt extra de aandacht.

Waar vind je goedkope ringen?

Online naar ringen zoeken is natuurlijk het makkelijkste en je hoeft hiervoor ook niet diep in de buidel te tasten. De meeste ringen starten bij ongeveer vijftien euro en daarna kun je het zo duur maken als je wilt. Het prettige van online shoppen is dat je er in de winter niet voor de deur uit hoeft. Je hoeft geen regen en wind te trotseren om sieraden te kopen. Het wordt gewoon bij je thuis afgeleverd. De meeste leveranciers versturen je pakket gratis als het boven een bepaald bedrag uitkomt, al hoeven verzendkosten bij een ring nou ook weer niet uit de pan te lopen. Soms is het voordeliger om gewoon te kopen waar je echt behoefte aan hebt en daar bovenop wat aan verzendkosten te betalen, dan dat je allerlei extra sieraden zoekt die je eigenlijk niet nodig hebt. Wil je wel gratis verzending? Dan kijk je welke vriend of vriendin er binnenkort jarig is en bestel je dat nu al. Dan hoef je je daar ook niet meer druk om te maken en sla je twee vliegen in een klap.

Ringen voor kinderen of volwassenen

Een leuke ring voor een jonger iemand heeft een hartje of lieveheersbeestje. Op vakantie kan een ring ook nog met schelpjes, een schildpad of andere figuren versierd worden. Je ring past dan perfect bij die ene vakantie en telkens als je het ringetje weer in je doos of lade met accessoires tegenkomt, denk je weer terug aan die tijd. Maar meestal draag je een ring met een schildpad niet meer na je twintigste. Dan ga je over op serieuzere sieraden. Je zoekt dan echt iets dat bij je outfit van die dag past en deze ring kan fijner en onopvallend, of juist grover en zeer aanwezig zijn. Een ring met vrij brede basis en een reliëf erin gekerfd straalt aan je vinger als je maar een enkele ring wilt dragen. Let bij het dragen van ringen wel op de rest van je handen. Zorg dat je handen en nagels schoon en netjes verzorgd zijn, want anders trek je de aandacht naar iets dat je liever verborgen had gehouden.