Alles over oorpiercings

De tijden van één oorpiercing dragen lijkt een beetje verleden tijd en daarom zijn er verschillende manieren om van jouw oren een earparty te maken. Van een extra tweede, derde of vierde gaatje tot oorpiercing: het is allemaal mogelijk. In deze blog lees je welke manieren er zijn zodat jij jouw gezicht helemaal kunt laten stralen. Voor elke manier zijn ook weer toffe oorbellen te vinden dus je kunt er een echt feestje van maken. Lees snel verder zodat je een keuze kunt maken!

Oorpiercing in je oorlel

De meest bekende oorpiercing is natuurlijk het gaatje in je oorlel en wordt gezien als een eeuwenoude manier om jezelf te versieren. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je kiezen uit oorknopjes, oorringen, oorhangers, ear climbers en ear suspenders. Je kunt er ook voor kiezen om een tweede, derde of vierde gaatje erbij te nemen en zo jouw earparty helemaal compleet maken. Je kunt ervan maken wat je wil en je outfit erop afstemmen en dat maakt deze oorpiercing zo ideaal.

Helix oorpiercing

Een tweede manier voor een oorpiercing is de helix en zit in het bovenste randje van je oorschelp. Ook hier kun je er meerdere van laten schieten net zoals bij het gaatje in je oorlel. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en daardoor kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een dubbele helix piercing of zelfs een triple. Daarnaast zijn er binnen helix ook nog twee verschillende soorten piercings waar je voor kunt kiezen. De eerste is de ball closure ring en de tweede is de labret.

Ball closure ring

Het voordeel van de ball closure ring is dat het een eenvoudig kliksysteem heeft waardoor je de oorpiercing niet hoeft dicht te draaien. Ook blijven viezigheden niet achter omdat je bij dit model niet te maken hebt met een schroefdraad. Dat is natuurlijk erg hygiënisch en daarom een goede keuze. Bij deze helix piercing heb je ook geen vaste staafdikte en de lengte ervan varieert ook per piercing. Het is een tof model dat je ook kunt combineren met andere oorbellen.

Labret

Kies je voor een labret oorpiercing dan kies je voor een hele eenvoudige. Dit komt omdat het alleen bestaat uit een recht staafje met aan het uiteinde een vlak plaatje. Je hebt ze in verschillende vormen, maten en kleuren en daarom zit er altijd wel iets voor je bij. Ben je in een romantische bui, dan kies je voor een model met veertjes. Wil je liever een chic model dan kun je voor kristallen gaan. Het voordeel van een labret is dat je het ook kunt gebruiken voor een tragus.

Tragus oorpiercing

Een tragus is ook een hele populaire oorpiercing en je kunt dit laten zetten in het kleine stukje kraakbeen aan de binnenkant van je oor. Meestal draag je hier kleine sieraden die je gezicht op een bescheiden manier laten stralen. Wil je toch liever voor iets opvallends gaan dan zijn er ook zeker statement knopjes die jouw look een geweldige boost geven. De tragus wordt ook met een staafje gedragen. Een variant op deze oorpiercing is de barbell waar je een leuk figuurtje draagt in de vorm van een sterretje, maantje of steentje.

Conch oorpiercing

Een andere oorpiercing die je misschien niet zo snel zou opvallen is de conch piercing. Je kunt deze laten zetten aan de binnenkant van je oor. Meestal draag je hier een klein knopje omdat het maar een kleine plek is. Het zit midden in je oorschelp en dit is het dikste stukje kraakbeen van je oor. Toch is het ook mogelijk om het op andere plekken te laten zetten. Overleg vooraf met de piercer wat er precies mogelijk is. Als je een bril draagt is er misschien een plek die niet heel comfortabel is.

Alternatief: ear cuff

Vind je het toch allemaal een beetje te spannend dan is er ook een ander tof alternatief: de ear cuff. Hiervoor heb je geen gaatje nodig en is eigenlijk een nep piercing. Je schuift een ringetje op je oor en klemt hem eigenlijk op je oor. Zo lijkt het alsof hij met een gaatje vast zit aan je oor, maar dit is dus niet zo. In combinatie met een paar toffe oorbellen in je oorlel is het een perfecte manier om jouw ear party een boost geven.

Het eerste dat je moet doen is de ear cuff een klein beetje openbuigen. Dan begin je bij het dunste gedeelte van je oorschelp waar je hem eenvoudig omheen kunt doen. Vervolgens schuif je de ear cuff naar het gedeelte waar je hem wilt hebben. Heb je hem op de gewenste plek, dan klem je hem een klein beetje vast zodat hij er niet af kan vallen. Mocht het iets te straks zitten dan kun je hem altijd wat losser maken. Heb jij al een keuze gemaakt voor een nieuwe oorpiercing?