Aan welke hand draag jij je trouwring?

Het is natuurlijk een prachtig moment als jij en je geliefde gaan trouwen. En daar hoort natuurlijk een mooie ring bij. Voor de meeste koppels zijn er echter nog heel wat vragen die de kop op steken. Want: aan welke hand draag je je trouwring? Het lijkt misschien heel simpel maar vanuit vroeger zit er bepaalde manier van dragen aan. Om je beter te kunnen helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je kunt verwachten bij het dragen van een trouwring.

De traditie van vroeger

Tegenwoordig is er geen juiste manier meer van het dragen van een trouwring. Het antwoord op bovenstaande vraag is dus erg simpel: je mag het helemaal zelf weten. Het verschilt natuurlijk wel per land en geloof. Vroeger was het in Nederland ook anders. Was je katholiek, dan droeg je hem links. Was je protestants, dan droeg je hem rechts. Deze traditie komt oorspronkelijk van de oude Egyptenaren: zij droegen de trouwring namelijk links. Ze waren er heilig van overtuigd dat de linker ringvinger de enige was die direct in verbinding stond met het hart. Dat is nog eens romantisch!

De huidige traditie

De meeste mensen volgen de officiële traditie niet meer zo nauw op en daarom kiezen ze voor wat voor hen het meest praktisch is. Ben jij linkshandig, dan draag je de trouwring rechts. Ben je rechtshandig, dan draag je hem links. Je kunt hierbij ook denken aan bepaald werk dat je doet. Draag hem dan aan de hand waarmee je hem niet kunt beschadigen. Het is dus aan jezelf om te bepalen aan welke hand je de trouwring wilt gaan dragen. Er is ook geen verschil tussen man en vrouw en dat maakt het natuurlijk ook een stuk makkelijker.