Hoe meet je jouw ringmaat op?

Een ring is een perfect sieraad om jouw stijl en persoonlijkheid mee te laten zien. Er zijn verschillende type ringen. Voor welke ga jij? Als je eenmaal weet welke ring je wilt aanschaffen, dan is het belangrijk om de juiste ringmaat te weten. Je ringmaat bepalen, hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog lees je over de verschillende methodes om je ringmaat te bepalen. Daarnaast geven we je ook tips voor het opmeten.

Verschillende soorten ringen

Er zijn diverse soorten ringen beschikbaar in allerlei vormen, maten, kleuren, materialen en ook in verschillende prijsklassen. Bij Xoo kun je eigenlijk terecht voor elke ring. Er is voldoende keuze uit zilveren en gouden ringen. Daarnaast biedt Xoo ook verschillende soorten ringen aan. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

- De minimalistische ring

Houd jij van een subtiele ring met niet te veel poespas? Dan is deze minimalistische ring misschien iets voor jou! Het voordeel van deze ring is dat je het super goed kunt combineren met andere ringen, sieraden en outfits.

- De tijdloze ring

Wil jij jouw nieuwe ring zo lang mogelijk dragen? Dan is deze tijdloze ring écht iets voor jou. Bij deze ring kijk je even niet naar de nieuwste trends, maar ga je voor een kwalitatief goede ring die lekker lang meegaat.

- De on-trend ring

Ga jij graag mee met de laatste trends? Dan wil je natuurlijk een ring die past bij de laatste mode. Deze on-trend ring is bij uitstek geschikt om te combineren met de laatste mode én om te laten zien dat je helemaal bij bent met de trends van nu.

- De vintage ring

Ben jij een fan van de vintage look? Dan kun je ook kiezen voor een vintage ring! Deze vintage ring straalt een echte 'old school vibe' uit, maar heeft tegelijkertijd ook iets moderns. Zo zit er een palmboomblad op de plek waar vroeger bijvoorbeeld een familiewapen had gezeten.

Nu je weet welke type ring je wilt gaan kopen, komen we aan bij de volgende stap: je ringmaat bepalen. Hieronder lees je hoe je heel eenvoudig je ringmaat kunt opmeten.

Ring met een maat

Als je thuis al een ring hebt waarvan je de maat kent en de ring past ook nog eens goed om je vinger, dan ben je al een heel eind op weg. Het enige wat je dan nog moet doen, is de doorsnede meten met bijvoorbeeld een liniaal of een rolmaat. Je meet hierbij niet de rand, maar juist de binnenkant (diameter) van de ring. Het aantal millimeters is jouw ideale ringmaat.

De ringmaten omrekentabel

Als je een ring bestelt op een Amerikaanse website, dan heb je te maken met andere maten. Het is handig om dan te weten welke Nederlandse maat bij welke Amerikaanse maat past. Hiervoor kun je gebruik maken van onderstaande omrekentabel. De diameter en de omtrek van de ringmaat staan beide aangegeven in millimeters. Voordat je met deze tabel aan de slag gaat, is het belangrijk om eerst nauwkeurig te bepalen wat jouw Nederlandse ringmaat is.

Diameter ringmaat  Omtrek ringmaat US ringmaat
15 48 4.5
15.5 49 5
16 50 5.5
16.25 51  
16.5 52 6
17 53 6.5
17.25 54 7
17.5 55 7.5
18 56 8
18.25 57  
18.5 58 8.5
19 59 9
19.25 60  
19.5 61 9.5
19.75 62 10
20 63 10.5
20.25 64  
20.5 65 11
21 66 11.5
21.5 68 12
22 69 13 
De maatwijzer

Een andere manier om jouw ringmaat op te meten, is door gebruik te maken van een maatwijzer. Hiervoor heb je een document nodig die je moet printen op 100% schaalgrootte. Aan de hand hiervan kun je jouw ringmaat bepalen. De maatwijzer kun je hier printen. Let op: controleer of je geprinte maatwijzer de juiste schaal heeft door de eerste drie centimeter op je afdruk op te meten. Het is goed om te weten dat de gemiddelde ringmaat van vrouwen 17,3 is (maat 17). Hier vind je een aantal mooie ringen die in de maten 15 t/m 19 verkrijgbaar zijn.

Tips bij het opmeten:
  • Iedere vinger is natuurlijk anders en de ringmaten kunnen ook nog eens per vinger enorm verschillen. Meet daarom altijd de vinger op waarmee je de ring wil dragen.
  • Als je twijfelt tussen twee maten, neem dan voor de zekerheid de grotere maat. Je kunt eventueel altijd nog de ring retourneren. De website met het beste retourbeleid vind je hier.
  • Heb je een ring op het oog met een diamant of een steen? Dan moet je er rekening mee houden dat je de ringmaat nog secuurder moet opmeten. Je wilt namelijk niet dat de steen of diamant gaat draaien.
  • Meet nooit je vinger op als je handen heel heet of juist heel koud zijn. Warmte zorgt er namelijk voor dat je vingers uitzetten. Je moet altijd je vinger meten als je handen een redelijk normale temperatuur hebben.
  • Houd ook rekening met de dikte van de ring. Hoe dikker de ring is, hoe strakker het om je vinger zal gaan zitten. Bij een relatief dikke ring kun je het beste een halve maat groter nemen. Als het om een relatief dunne ring gaat, dan kun je het beste een halve maat kleiner nemen. De ring zal dan beter passen.
  • Een gegraveerde ring kun je niet retourneren. Je kunt daarom het beste een ring eerst gaan passen in de winkel. Een andere optie is de ring eerst zonder gegraveerde tekst te bestellen, te passen en dan te retourneren. Daarna kun je het laten graveren.
  • Als je de omtrek van je vinger zo exact mogelijk wilt meten, dan is het aan te raden om op twee verschillende dagen en twee verschillende tijdstippen van de dag te meten. Temperatuur en het moment van de dag hebben namelijk invloed op de dikte van je vinger. Meet dus je vingers op bij (kleine) temperatuurverschillen en op verschillende dagdelen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de beste maat die bij jouw vinger past.
Tips om jouw perfecte look samen te stellen

Eigenlijk kun je voor elke look wel een passende ring vinden. Ongeacht wat je smaak ook is, ringen zijn altijd ontzettend goed te combineren met je outfit en met andere ringen of sieraden. Zo ook deze ring met blaadjes, zowel verkrijgbaar in goud als in zilver.

Ga bijvoorbeeld voor een glamour uitstraling en combineer je outfit met een ring met een steen of diamantjes. Of kies voor de basic look door een simpele ring te combineren met een T-shirt, een hoodie en een spijkerbroek. Het kan allemaal, want met een ring in jouw stijl zit je altijd goed!

Naast ringen kunnen ook oorbellen de juiste draai geven aan je look. Ons assortiment oorbellen kun je hier vinden. Kies bijvoorbeeld voor deze prachtige minimalistische zirkonia oorbellen. Ze zijn voorzien van kleine diamantjes, waardoor ze zeker niet te veel van het goede zijn. Je kunt ze prima combineren met een simpele outfit om toch een klein beetje extra glamour te geven aan je look.

Als laatste hebben we in ons assortiment ook natuurlijk nog prachtige kettingen die je look helemaal afmaken. Onze schakelketting in goud en zilver is bijvoorbeeld erg populair. Deze wannahave doet het altijd goed en past perfect bij elke outfit en gelegenheid. Draag deze ketting bijvoorbeeld op zichzelf of combineer het met andere sieraden. De schakelketting is 350 mm lang en 8 mm breed en is compleet vrij van nikkel. Bovendien is deze ketting gemaakt van verguld roestvrijstaal. Een echte musthave dus!

De mooiste ringen en sieraden vind je bij Xoo!

Je mooie nieuwe ring scoor je makkelijk en snel bij Xoo. Onze collectie sieraden wordt dagelijks geüpdatet. Zo raak je eigenlijk nooit uitgekeken op www.xoo.nl. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je jouw ringmaat het beste kunt opmeten. Zo voorkom je dat je een verkeerde maat bestelt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is op zoek te gaan naar een nieuwe ring in onze online shop. Je kunt er voor de variatie natuurlijk ook nog een ander sieraad bij nemen. Neem dus vooral ook een kijkje bij onze andere sieraden. Bij Xoo is de keuze reuze! Zo vind je in ons assortiment dames- en herenringen van goud of zilver, 925 zilver of RVS. Welke soort ring je ook zoekt, je vindt het bij Xoo. We bieden een passende ring aan in elke prijsklasse.

Volg ons via onze nieuwsbrief

Vond je het leuk om deze blog te lezen en wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ringen of sieraden in ons assortiment? Meld je dan direct aan voor onze Xoo nieuwsbrief. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw e-mailadres in te vullen en vervolgens ontvang je een update van alle nieuwe ringen of andere sieraden in je mailbox. We vullen onze shop iedere week aan met nieuwe trendy en toffe items. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste dames- en herenringen, kettingen, tassen en oorbellen.